Rekordmagasra ugrott Joe Biden elutasítottsága

2021. augusztus 31. 11:31

Megtépázta az afganisztáni kivonulás az amerikai elnök népszerűségét.

2021. augusztus 31. 11:31
null

Az afganisztáni kivonulást követő összeomlás látványos ugrást hozott az Egyesült Államok 46. elnökének népszerűtlenségében, a FiveThirtyEight által aggregált pollok alapján most először többen elégedetlenek a politikus munkájával, mint akik elégedettek:

Forrás: FiveThirtyEight
Forrás: FiveThirtyEight

A Portfolio azt írja: vannak olyan kutatók is, például a Rasmussen Reports/Pulse Opinion Research vagy a Suffolk University, amelyek ennél is magasabbra, mintegy 55%-osra mérik Joe Biden elnök elutasítottságát.

Az előző hat elődjével összevetve Joe Biden elnök még mindig nem teljesít annyira rosszul. Trump elnök elfogadottsága ekkorra már alig 37% volt, illetve megelőzte Bill Clinton elnököt is, aki elnökségének 223. napján az amerikaiak 44%-a szerint teljesített csak jól. Barack Obama, George W. Bush, George H. W. Bush és Ronald Reagan elnökök viszont ezen a ponton még népszerűbbek voltak, mint Joe Biden elnök.

A portál emlékeztet: a kaotikus afganisztáni kivonulás miatt Joe Biden ellenzéke már a politikus lemondását követelte, de több párttársa is kritizálta az amerikai elnököt.

Nyitókép: Jim Watson / AFP

Kapcsolódó cikkek

Összesen 53 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Armageddon
2021. augusztus 31. 20:21
USA belügy szvsz. Leszarjuk!
Gullwing
2021. augusztus 31. 16:13
Ez a mérés annak a fényében érdekes hogy amerikai nép leszarja a külpolitikát, sokkal kevésbé érdekli mint ami bent történik
balbako_
2021. augusztus 31. 15:56
Lassan a rászavazó halottak is kihátrálnak mögüle.
Imprator
2021. augusztus 31. 15:18
Senki ne aggódjon a halottak körében még kimagasló népszerűségnek örvend.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik