Kunhalmiék kárpótolnák Iványi Gáborék egyházát

2021. augusztus 26. 13:44
Hiller István azt mondta: „​​​​​​​akár foglalkozol politikával, akár nem, aki a szegényekért tesz, azt támogasd!”

Az MSZP és szövetségesei kiállnak az Iványi Gábor által vezetett és jelenleg „büntetett” Magyar Evangéliumi Testvérközösség (MET) mellett, és kormányon anyagilag kárpótolni fogják őket – mondta csütörtöki online sajtótájékoztatóján Hiller István szocialista választmányi elnök és Kunhalmi Ágnes, az MSZP társelnöke.

Hiller István, miután találkoztak a közösség vezetőivel, kijelentette: Iványi Gábor és társai szegényeket, rászorulókat segítenek az egész országban az életben maradáshoz vagy a tisztességes élethez szükséges javakkal. Mindezért szerinte jutalom járna, jelenleg azonban büntetik őket – hangsúlyozta. Úgy fogalmazott: „akár foglalkozol politikával, akár nem, aki a szegényekért tesz, azt támogasd!”  

Kunhalmi Ágnes arra hívta fel a figyelmet: Maruzsa Zoltán köznevelési államtitkár júniusban ismertette a MET-tel, hogy a kormányzat nem köt kötelező köznevelési szerződést velük. Ezzel az utolsó 95 millió forintot is elveszítik arra, hogy oktatási feladatokat lássanak el – mutatott rá, és arra kérte a kormányzatot, változtasson ezen a döntésén. Azt mondta: a MET a leghátrányosabb térségekben működtet iskolákat, köztük két szakképzési intézményt, ezzel pótolják a nehéz sorsú fiatalok számára azt, amit az államosított iskolák 2010 után nem tudtak vagy nem akartak elvégezni.

Az állam 2012 után évről évre csökkentette a MET-nek járó támogatást – emlékeztetett -, „a csőd szélére sodorva őket”, hiába mondta ki ezt jogellenesnek az Alkotmánybíróság és nemzetközi bíróság is. „Egyre inkább büntetik, üldözik ezt az egyházat politikai okok miatt” – jelentette ki. Ennek pedig mintegy kétezerötszáz gyermek válik áldozatává – tette hozzá.

(MTI, nyitókép: MTI/Balogh Zoltán)

Összesen 12 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés