Gyurcsány-ellenes kirohanások is állhatnak Bíró László visszalépése mögött

2021. augusztus 16. 7:30
Szerkesztőségünk birtokába jutottak a jobbikos politikus korábbi Gyurcsány-ellenes posztjai.

Amint arról vasárnap délután beszámoltunk, visszalép az előválasztás első fordulója előtt a jobbikos Bíró László, aki ezzel megnyitotta az utat az MSZP-s Jézsó Gábornak ahhoz, hogy Koncz Zsófia kihívója legyen a Tiszaújvárost és Szerencset magában foglaló, Borsod 6-os számú választókerületben.

A szocialisták sem gondolják komolyan, hogy Jézsó megverheti Bírót”

Bár a „judapestező” és „tetűcsúzdázó” jobbikos politikus a tavaly októberi időközin – ahol a kétharmad volt a tét – vereséget szenvedett a kormánypárti jelölttől, így is begyűjtött 46,27 százaléknyi szavazatot. Ez arra utalt, hogy a baloldali szavazók is hajlandóak voltak rá adni voksukat. Így

nem volt meglepő, hogy az előválasztáson is Bírót indította a Jobbik.

Bírónak Lászlónak tehát eredetileg az MSZP-s Jézsó Gábort kellett volna legyőznie, hogy 2022 áprilisában megmérkőzhessen Koncz Zsófiával, és ez egyáltalán nem tűnt nehéz feladatnak: mint a Bíró vs. Jézsó párharcot bemutató cikkünkben írtuk, „a szocialisták sem gondolják komolyan, hogy Jézsó megverheti Bírót, hiszen ő a választókerület nagyobb részében, Hegyalján egyértelműen hatalmas fölényben van, az MSZP-s politikus csak Tiszaújvárosban és a környékén számíthat jelentősebb számú szavazatra. Jézsó tehát egyértelműen a balek szerepét játssza el ebben a tragikomédiában – fogalmazott az informátorunk”.

Mégis úgy tűnik: Jézsó maradt a gáton

Ám mindez már csak feltételezés marad, hiszen

Bíró László mai visszalépésével  szinte egyértelművé vált, hogy Jézsó Gábor fog megküzdeni a mandátumért jövő áprilisban a kormánypárti jelölttel.

De miért lépett vissza Bíró?

A nemzet érdeke azt kívánja, hogy az előválasztáson az a jelölt nyerjen, aki a legalkalmasabb a Fidesz legyőzésére” – indokolta a döntést a jobbikos jelölt, azonban a visszalépés ettől továbbra is meglepő marad, hiszen így

mégsem az előválasztók döntenek a jelöltről.

Azt nem tudni, mi állhat a háttérben, de az tény, hogy Bírónak számos Gyurcsány-ellenes véleménye volt, amit a szerkesztőségünk a visszalépés után megszerzett, és amiket most közzé is teszünk.

Bíró László korábbi megnyilvánulásai Gyurcsány Ferencről:

Fotó: Facebook

Itt például a Simon-ügy kapcsán nyilvánult meg:

Fotó: Facebook

Itt pedig a „Gyurcsány uniós megbízása elleni” petíciót posztolja:

Fotó: Facebook

Ehhez szerintünk nem is kell kommentár:

Fotó: Facebook

Itt pedig egyesíti az antiszemitizmust és a Gyurcsány-ellenességet:

Fotó: Facebook

***

Fotó: Facebook

 

Nyitóképek forrása: MTI/Koszticsák Szilárd

Összesen 58 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

De. Ez olyan értelemben előválasztás, hogy a moslékpártok előre
kiválasztják, hogy ki az az egy, akire szavazni lehetne, ha értelme
lenne.

Összefogáááááás!

Előválasztááááás!

Bíró visszalépését közölték, és mellé tették korábbi Gyurcsány ellenes megnyilvánulásait. Ebből bárki levonhat következtetéseket, a Mandiner is ezt teszi. Bíró antiszemita múltja ellentmond az összefogás vélt szeplőtelenségének, Gyurcsány ellenes bejegyzései pedig kérdőjeleket tesznek az összefogás valós egysége mellé.

Koncz Zsófia kampányát pedig miért kellett volna már most, az állítólagos előválasztás "eredménye" előtt bármelyik ellenzéki jelölthöz igazítani? Vagy éppen az ellenzéknek kell mindent újrakezdeni, mert nekik eddig azt mondták, hogy Bíró lesz a nyertes?

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés