Csak a fővárosi turizmus nem állt még helyre

2021. augusztus 12. 7:21
Magyarországon a vendéglátóhelyek bevétele elérte a korona előtti szintet, csak a fővárosban nem, mivel az éttermek java most is zárva van, feltehetőleg a külföldiek hiánya miatt.

Júniusban a vendéglátóhelyek forgalma már megközelítette a válság előtti, 2019. júniusi szintet, és a várakozások szerint júliusban és augusztusban is kiemelkedő forgalomra lehet számítani. A kedvező adatok főleg a nyaralóhelyeknek köszönhetők, a fővárosban azonban a belvárosi éttermek zöme most is zárva van, mivel itt a turizmus még nem állt helyre – írta csütörtöki számában a Világgazdaság.

A KSH kimutatása szerint a vendéglátóhelyek júniusi árbevétele csaknem 130 milliárd forint volt, míg 2019 júniusában 133 milliárd forintot tett ki. Az előzetes pénztárforgalmi adatok szerint június 24. és július 23. között a vendéglátás árbevétele már 10,3 százalékkal meghaladta a két évvel ezelőttit.

A piaci szereplők ugyanakkor még mindig borúlátók, főleg a járvány várható negyedik hulláma miatt – mondta a lapnak Kovács László, a Magyar Vendéglátók Ipartestületének (MVI) elnöke. Az elnök szerint a vendéglátók legnagyobb része továbbra is a létfenntartásért küzd, elfogytak a tartalékaik, és attól tartanak, hogy egy esetleges újabb teljes lezárást már nem tudnának túlélni. A szektor helyzetét a munkaerőhiány és az alapanyagok drágulása is nehezíti – tette hozzá.

(MTI)

Nyitókép: MTI/Balázs Attila

Összesen 37 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Képzeljük el, mi lenne, ha még a turisták is autóval közlekednének....
Mert olyan előfordul.

Budapest a budapestieké. Megmondta Gergő.
E szerint a budapestieknek kéne többet vendéglőbe járniuk.

Ne áltasd magad.
45 éves vagyok, Gödöllői vagyok, kicsi korom óta rendszeresen járok fel, 5 évet éltem is Budapesten a XIII. kerületben, a központban. Jártam ott iskolába 4 évet, ott dolgoztam 7 évet.
A férjem azóta is ott dolgozik, én havonta legalább egyszer felmegyek.
KATASZTRÓFA, amit karigeri művelt vele.
Én korábban soha életemben nem féltem Budapesten. Soha. A külföldi barátaim ódákat zengtek a biztonságáról.
Most szállj át az Örsön. Hajrá!
Az egész büdös, mocskos, hajléktalan hegyek, gaz, minden is feltúrva, ami az utakon van, az már nem dugó, az már egy új kategória, kell rá új szó.
Őszintén: megszakad a szívem :-(
Én nagyon szeretem azt a várost....
Sík hülyék az emberek, hogy megszavazták ezt a nagyra nőtt óvodást, akinek az egyetlen mutatványa, hogy O1G. Ennyit tud.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés