Aki Gyurcsányt támogatja, a rasszizmust és az antiszemitizmust támogatja!

2021. augusztus 11. 12:46

Deutsch Tamás
Facebook
Nyílt levél az európai értékekre olyannyira kényes baloldali és liberális vezetőknek.

„Aki Gyurcsányt támogatja, a rasszizmust és az antiszemitizmust támogatja!

Nyílt levél az európai értékekre olyannyira kényes baloldali és liberális vezetőknek.

A magyar baloldal vezére, az európai baloldal első számú magyarországi szövetségese, Gyurcsány Ferenc nyíltan antiszemita, rasszista és fajvédő nézeteket valló politikussal kötött választási szövetséget.

Dobrev Klára (S&D) Európai Parlamenti alelnök férje és pártelnöke a magyar baloldal előválasztásán pártjuk, a Demokratikus Koalíció (DK) és a szélsőséges Jobbik közös jelöltjeként a jobbikos Tóth Pétert indítja Szegeden.

Tóth nyilvánosan hangoztatott célja a »cigányság visszaszorítása Szegeden«, a melegfelvonulásról azt látta jónak megjegyezni, hogy a »végsőkig harcolunk a liberális söpredék és a genetikai hulladékok ellen«. Egy újságcikkre reagálva, amely a zsidóságot állította be a világ problémájának, Tóth arról értekezett, hogy »már 1920-ban is látták a problémát«. Az Európai Parlament Tavares-jelentésével összefüggésben pedig azt írta Gyurcsány Ferenc jelöltje, hogy »a bibsi portugálnak sincs jobb dolga, mint minket lehúzni«.

Tóth nyilvánosan követelt »fajvédelmet« és megköszönte párttársainak a zsidóság visszaszorítása érdekében végzett kitartó munkát annak kapcsán, hogy a megye egyetlen iskolájában sem kértek zsidó hitoktatást.

Az európai baloldal és a magyar baloldal is szavakban folyamatosan a közös európai értékek fontosságát és az emberi jogok maradéktalan érvényesülését hirdeti.

A gyakorlatban viszont a Gyurcsány Ferenc irányította magyar baloldal választási szövetséget kötött a nyíltan rasszista és antiszemita Jobbikkal. A magyar Országgyűlés zsidó származású tagjait listázni szándékozó Gyöngyösi Márton máig a Gyurcsány-koalícióhoz tartozó Jobbik európai parlamenti képviselője, míg a Budapestet »Judapestnek« nevező jobbikos Bíró László volt Gyurcsányék közös jelöltje a legutóbbi időközi országgyűlési képviselő-választáson.

Gyurcsány Ferenc a hatalom megszerzése érdekében nyíltan antiszemita, rasszista és fajvédő nézeteket valló politikusokkal és pártjukkal kötött szövetséget, amivel legitimálja a XX. századi európai történelem legsötétebb korszakát idéző emberellenes nézeteket. Gyurcsány ezzel tevékenyen hozzájárul ahhoz is, hogy antiszemita, rasszista és fajvédő nézeteket valló politikusok kerüljenek a legfontosabb döntési pozícióba, a magyar törvényhozásba.

Hogyan lehetséges, hogy ebben az egyszerre aggasztó és botrányos helyzetben az európai baloldali és liberális politikai vezetők most hallgatnak? Hogyan egyeztethető össze az európai értékekkel, a baloldal és a liberálisok számára szavakban oly fontos liberális demokrácia elveivel az európai történelem legsötétebb korszakát idéző, nyíltan rasszista és antiszemita jelöltek támogatása?

Ön szerint nem jött el az ideje, hogy a politikai ellenfeleik minősítgetése helyett végre szembenézzenek a magyar baloldal elvtelen és jóérzéssel vállalhatatlan politikájával?

Budapest, 2021. augusztus 11.

Üdvözlettel:

Deutsch Tamás

Európai parlamenti képviselő

a Fidesz európai parlamenti delegációjának vezetője

(Iratxe García S&D frakcióvezetőnek

Dacian Ciolos Renew frakcióvezetőnek

Ska Keller és Philippe Lamberts Greens társelnököknek

Gwendoline Delbos-Corfield európai parlamenti képviselőnek

Katarina Barley európai parlamenti alelnöknek

Vera Jourová európai bizottsági alelnöknek

Michael Roth német külügyi államtitkárnak

Jean Asselborn luxemburgi külügyminiszternek

és sokan másoknak)

Ennyi.”

Kép: Tóth Péter, Facebook

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 35 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés