A marxizmus-genderizmus bebizonyította, hogy a szex kártékony árucikk

2021. augusztus 10. 14:02

Farkas Attila Márton
Facebook
Eltörlik 68-at, de baloldalról.

„A marxizmus-genderizmus bebizonyította, hogy a szex kártékony árucikk, mely megmérgezi az emberi kapcsolatokat, és áthatja a kapitalizmus mindennapjait. A patriarchátus eltűnésével a szex is eltűnik, mint a dohányzás és az alkoholizmus.

»Hogyan alakítja át a szexet a profitszerzés igénye? Hogyan válik piaccá, termékké és szolgáltatássá? Hogyan válik a (női) test áruvá – mások anyagi hasznának forrásává? A Replika folyóiratban megjelent elemzések annak jártak utána, milyen a szex a kapitalizmusban – és hogy miért vált ilyenné.«”

Fotó: MTI Fotó: Máthé Zoltán

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 21 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Nincs nő, nincs sírás.

Klasszikusokat csak pontosan:

- Gogolák elvtársnő, egy pillanatra! Ez egy új szoknya magán, igaz?
- Új, Virág elvtárs.
- Kurta! Hagyjuk a szexualitást a hanyatló nyugat ópiumának! Nincs erre nekünk szükségünk. Igaz, Pelinkán elvtárs?
- Értettem, Virág elvtárs.

Hozzá teszem:
"• A legtöbb nő ma királylánynak és/vagy főnöknek képzeli magát a bő fél évszázados médiapropaganda miatt, pedig a valóságban csak ilyen-olyan termékeket próbálnak rájuk tukmálni ezekkel a szuggesztív fedősztorikkal. A modern feminizmus szimpla átverés, egy marketingtrükk.
• A túlfújt énkép miatt átlagos nők tömegei álmodoznak arról, hogy egyszer trófeafeleségek lesznek. Bontott, használt és sérült árut kívánnak exkluzív csúcsmodellként beárazni. S mivel alapból főnyereménynek tartják magukat (csupán azért, mert történetesen élve születtek), a rendes, dolgos átlagférfit lenézik, mondván, ő „nem elég jó” nekik.
• A szexről a nő dönt, az elköteleződésről viszont a férfi, mert a házasság nagyon drága mulatság. Míg a nőt teljesen jogosan érdekelheti a férfi pénze, hiszen neki is juthat belőle – ez fordítva életszerűtlen, a nő pénzéből a férfi nem kaphat. Következésképpen egy férfi a nő diplomáira és karrierjére is magasról tesz, a randipiacon ezek gyakorlatilag értéktelen portékák.
• Nincs gond a karrieristákkal, de aki a tanulmányaira vagy a munkahelyi előmenetelére fókuszál szülőképes korában, később ne lepődjön meg, ha egy stabil egzisztenciájú férfi nem veszélyeztetett terhesség keretében próbál utódokat hagyni a világra. Aki lemarad, kimarad. Legtöbbször a nők egyébként is a szimpla munkát nevezik karriernek, így hitegetik magukat, hogy igenis volt értelme a családalapítás halogatásának."
(Bugyinszki György, Index, 2021. április 28.)

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés