Csaknem háromszorosára emelkedett a héten az áldozatok száma Romániában

2021. augusztus 8. 16:42
A most záruló, augusztus 2-8-i héten 1578 új esetet diagnosztizáltak az országban, másfélszer annyit mint az előző héten (1049), illetve ötször annyit, mint egy hónappal korábban.

Csaknem háromszor annyi koronavírusos beteg halt meg Romániában az elmúlt hét napban, mint az előző héten, az új fertőzések száma pedig másfélszeresére emelkedett.

A stratégiai kommunikációs törzs vasárnapi jelentése szerint az utóbbi 24 órában 208 új fertőzést diagnosztizáltak és három fertőzött vesztette életét, így 29-re emelkedett az elmúlt héten elhunyt koronavírusos betegek száma. Ez csaknem háromszorosa az előző heti 10, illetve a két héttel korábbi 12 halálesetnek.    

Romániában július közepén vált nyilvánvalóvá, hogy másfél hónapos stagnálás után ismét gyorsulni kezdett a fertőzés üteme.

A most záruló, augusztus 2-8-i héten 1578 új esetet diagnosztizáltak, másfélszer annyit mint az előző héten (1049), illetve ötször annyit, mint egy hónappal korábban, a július 5-11-i héten, amikor még csak 285 új eset volt. A járvány gyorsulásának hatása néhány napos eltolódással mutatkozott meg a kórházi kezelésre szorulók, illetve egyhetes eltolódással az intenzív terápiára szoruló súlyos esetek számának emelkedésében. Július 17-e óta a kórházban kezelt fertőzöttek száma 240-ről 579-re, az intenzív osztályon ápoltaké pedig 32-ről 79-re növekedett.    

Július közepétől kezdődően mostanáig a napi két haláleset számított átlagosnak. Az utóbbi két hét esetszámaiból kiszámított mozgóátlag – miután három hétig stagnált – vasárnap emelkedett ismét háromra. Az elmúlt héten kedden és pénteken 5-5, szombaton pedig már 8 áldozatot követelt a járvány. A 19,3 millió lakosú Romániában 5 millió 65 ezer ember, a beoltható 12 év feletti lakosság kevesebb mint 30 százaléka kapott legalább egy adag oltást.

(MTI)

Nyitókép: MTI Fotó, Czeglédi Zsolt

Összesen 28 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Oroszország. Így kelt ki magából az a férfi, melynek feleségét nem szolgálták ki egy boltban, mert nem volt arcmaszkja.

https://www.facebook.com/hlavn..

MILYEN áldozatok? Kimaradt a címből.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés