Norvég alap. Nem tudok róla indulat nélkül írni

2021. augusztus 05. 07:23

A magyar embereknek bizonyosan jár, de ennek a tolvaj bandának szerintem kurvára nem. Morálisan nem.

2021. augusztus 05. 07:23
null
Diétás Magyar Múzsa
Diétás Magyar Múzsa
Facebook

„Egészen közeli rokonság, lassan tizenöt évvel ezelőtt, a legelső köre a norvég alapnak. Két-három év kőkemény előkészítő munka, repülés Norvégiába, tárgyalások norvég partnerintézményekkel. Norvégok jönnek ide, nagyon tetszik nekik, pont így képzelték, hű de jó, széleskörű, sokakat elér, csináljuk.

Híre megy, hogy mennyi pénz fog jönni. Ma ennyiből egy NER-lovag kávézójában vagy borászatában a budikat csinálják meg, de akkor nagyon sok pénz volt. MSZP-Fidesz összefogás alakul, a projektben mindenkit lecserélnek, a magyar fogadó intézmény vezetésével egyetemben. Az eredetileg kitűzött célok töredéke valósul meg, a pénz nagy részét ellopják. 

Tucattörténet az »elmúltnyolcév« utolsó éveiből, amikor a Fideszt egyre nagyobb részben bevették a lopásokba, hogy kellő mennyiségű pénzt lehessen elmenekíteni 2010 utánra. Közelről végignézni nem volt valami kellemes. 

Most tárgyilagosan elemezgetnem kéne, hogy jár-e Magyarországnak az a 77 milliárd forint. Nem fogom. A magyar embereknek bizonyosan jár, de ennek a tolvaj bandának szerintem kurvára nem. Morálisan nem. 

És nem, nem vagyok hazaáruló, amikor azt szeretném, ha a norvégok ezúttal kitartanának. Nem akarom, hogy valami titkárnőt kúrogató polgármester építsen a falu határába két tucat magaslest (elnézést, kilátót) belőle. Nem akarom, hogy valami kriptonáci seggfej írjon belőle könyvet a magyar felsőbbrendűségről. Nem akarom, hogy ún. haladó konzervatív fiatalok (értsd: pinát csak akkor lát, ha fizet érte, ezért a hagyományos társadalomról álmodozik) alapítsanak belőle konzervatív klubot. Nem akarom, hogy hang és tehetség nélküli NER-trubadúrok írjanak belőle számokat. 

Nem akarom.”

Nyitókép: Mandiner/Földházi Árpád

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Kapcsolódó cikkek

Összesen 103 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
elemes
2021. augusztus 05. 20:14
a jogi lépésekkel való fenyegetőzés a hazai peremszavazóknak szól. a kormányt váratlanul érte, hogy a 73 (77) milliárd -- ami nekik nem tétel -- elérte a közvélemény ingerküszöbét, ezért most úgy tesznek, mint ha ez a pénz fontos lenne és még elérhető lenne (de nem az). ha a norvégok megtalálják a módját a 4 milliárd eljuttatásának, az lesz még egy szép kör a sajtóban, figyelni fogom majd a mandiner olvasók kommentjeit.
madarpok
2021. augusztus 05. 17:33
Ennyit az Ökotársról: ttps://magyarnemzet.hu/archivum/belfold-archivum/hutlen-kezeles-csalas-ime-a-kehi-jelentes-az-okotarsrol-4042531/
elemes
2021. augusztus 05. 14:22
ugye most az lesz, hogy a norvégok megoldják, hogy a 4 milliárdot megkapják a civil szervezetek, a kormány meg bukta a saját 73 milliárdját.
istvánkeve
2021. augusztus 05. 12:51
Érthetö az indulat, hiszen tarhálás (pályázat) helyett most munka után kellene nézni!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik