Hosszú Katinka édesapja: A lányom Shane Tusup mellett volt a legjobb

2021. augusztus 05. 08:20

Az olimpiai kudarc okairól vallott Hosszú Katinka édesapja, aki önmagát is hibáztatja a történtekért.

2021. augusztus 05. 08:20
null

Hosszú Katinka édesapja, Hosszú István, az egykori válogatott kosárlabdázó szerint lánya Shane Tusup mellett nyújtotta a legjobb teljesítményt – írta meg a Story magazin cikkére hivatkozva az nlc.hu.

„Van egy kis lelkiismeret-furdalásom, mert januárban beszélgettünk Tokióról. Mindketten tudtuk, hogy ez a pandémiás időszak nem kedvezett a felkészülésének, de nem akartam, hogy 5-6 év múlva megbánja, és azt mondja: »Kár, hogy kihagytam Tokiót!« Úgyhogy végül azt javasoltam, próbálja meg. Igaz, egyikükben sem merült fel, hogy nem egy újabb olimpiai címmel fog hazatérni” – vallotta be Hosszú István. 

Elmondása szerint Katinka most kicsit egykedvű,  de annyira nincs letörve; le kell ülepednie a történteknek. Hosszú István szerint az is fő probléma volt, hogy Katinka nem találta meg a megfelelő edzőt. „Shane-nel ők ketten azért valamit nagyon tudtak. Ők együtt elképesztően jók, már-már legyőzhetetlenek voltak. Ez az eredményeken is látszik. Vitathatatlan, hogy a lányom Shane Tusup mellett volt a legjobb” – jelentette ki Hosszú István.

Hogy a világklasszis páros valaha újra összeáll-e, arra az édesapa sem tudja a választ: „Nem hiszem, de először várjuk meg, Katinka egyáltalán hogyan dönt az úszással kapcsolatban”.

Kép forrása: MTI/Kovács Tamás

Kapcsolódó cikkek

Összesen 48 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
békalepcse
2021. augusztus 05. 20:59
Talán a kedves apuka azt is hozzá tehetné, a lánya akkor volt a legjobb, amikor még fiatal korából fakadóan nagyobb teljesítményre volt képes. Azóta apuka nem öregedett, nem lett bölcsebb, csak a lánya lett korosabb...
gyaloggos
2021. augusztus 05. 14:20
DE! TÉNYLEG elképesztő, hogy egy HÁROMSZOROS OLIMPIAI, KILENCSZERES VILÁGBAJNOKOT támadnak a sportteljesítménye kapcsán!
antioxi
2021. augusztus 05. 12:09
Na, ja. Tusupnak volt nagyobb farka - gondolom.
gyaloggos
2021. augusztus 05. 11:44
MEGJEGYZEM, Kozák Danuta is "csak" negyedik lett most, ETTŐL független ő is a sporttörténelem nagyjai között, végérvényesen!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik