Elfogtak egy olasz maffiafőnököt Madridban

2021. augusztus 5. 11:44
A hatvanéves férfit gyilkosság és kábítószer-kereskedelem miatt életfogytiglani börtönbüntetésre ítélték még a nyolcvanas években.

A bolognai csendőrség és a spanyol rendőrség Madridban elfogta a calabriai maffia, a 'Ndrangheta vezetőjét, Domenico Paviglianitit. A hatvanéves férfit gyilkosság és kábítószer-kereskedelem miatt életfogytiglani börtönbüntetésre ítélték a nyolcvanas években.

Büntetését később harminc évre csökkentették, 2019 októberében egy igazságügyi számítási hiba miatt kiszabadult, és Spanyolországba menekült. Klánjának kiterjedt befolyása van az észak-olaszországi és a dél-amerikai drogpiacon. Paviglianiti főszerepet játszott a calabriai klánok közötti véres viszályokban,

úgy ismerik őt, mint a 'Ndrangheta hóhérát.

A maffiacsaládok közt kitört 1985-ös háború idején – amely összesen 3000 halottat követelt – legalább egy tucat ellenfelét tette el láb alól.

A 'Ndrangheta a világ egyik legbefolyásosabb maffiája. Domináns szerepet játszik a nemzetközi kábítószer-kereskedelemben, de fegyverkereskedelemből, pénzmosásból és korrupcióból is származnak bevételei. Szakértők becslései szerint a bűnszövetkezet éves globális forgalma 50 és 100 milliárd euró között mozoghat.

 (MTI)

Nyitókép: Youtube

Összesen 3 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés