Elfogtak egy olasz maffiafőnököt Madridban

2021. augusztus 05. 11:44

A hatvanéves férfit gyilkosság és kábítószer-kereskedelem miatt életfogytiglani börtönbüntetésre ítélték még a nyolcvanas években.

2021. augusztus 05. 11:44
null

A bolognai csendőrség és a spanyol rendőrség Madridban elfogta a calabriai maffia, a 'Ndrangheta vezetőjét, Domenico Paviglianitit. A hatvanéves férfit gyilkosság és kábítószer-kereskedelem miatt életfogytiglani börtönbüntetésre ítélték a nyolcvanas években.

Büntetését később harminc évre csökkentették, 2019 októberében egy igazságügyi számítási hiba miatt kiszabadult, és Spanyolországba menekült. Klánjának kiterjedt befolyása van az észak-olaszországi és a dél-amerikai drogpiacon. Paviglianiti főszerepet játszott a calabriai klánok közötti véres viszályokban,

úgy ismerik őt, mint a 'Ndrangheta hóhérát.

A maffiacsaládok közt kitört 1985-ös háború idején – amely összesen 3000 halottat követelt – legalább egy tucat ellenfelét tette el láb alól.

A 'Ndrangheta a világ egyik legbefolyásosabb maffiája. Domináns szerepet játszik a nemzetközi kábítószer-kereskedelemben, de fegyverkereskedelemből, pénzmosásból és korrupcióból is származnak bevételei. Szakértők becslései szerint a bűnszövetkezet éves globális forgalma 50 és 100 milliárd euró között mozoghat.

 (MTI)

Nyitókép: Youtube

Kapcsolódó cikkek

Összesen 4 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
lististerc
2021. augusztus 05. 17:26
Egyszerűbb lett volna tarkón lőni.Így még kinyíratja a rendőrök családját, 10 évet bulizik a börtönben, aztán szabadul.
Nehidd El
2021. augusztus 05. 13:50
"A maffiacsaládok közt kitört 1985-ös háború idején – amely összesen 3000 halottat követelt – legalább egy tucat ellenfelét tette el láb alól." Kitüntetést érdemelne. Hasonlóan hasznos volt a társadalmi szerepe, mint Gyurcsánynak.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik