A kormány semmibe veszi a tudósait, semmibe veszi a polgárai életét

2021. augusztus 05. 07:18

A 30 000 koronavírus halott oka a tudatosan elszabotált védekezés.

2021. augusztus 05. 07:18
null
Lantos Gabriella
Facebook

„Bebizonyosodott az, amit eddig is lehetett sejteni. A 30 000 koronavírus halott oka a tudatosan elszabotált védekezés.
Kutatók értékelő tanulmányt tettek közzé a 2. hullámról. Kiderült, hogy mindig volt elegendő tudományos információ. Lehetett volna helyesen dönteni. Palkovics már az 1. hullámban létrehozott egy komoly tudományos műhelyt: a Járványmatematikai és Epidemiológiai Projektet.  Hetente négy jelentést adtak a Kormánynak.

Először augusztus elején vették észre a járvány gyorsulását. A várható veszélyekről augusztusban és szeptemberben nyilatkoztak.
De november közepéig mégsem vették őket komolyan. Pedig a modelljeik utólag mindig helyesnek bizonyultak. Januárban már előrelátták a 3. hullámot is. A Kormány mégsem készült rá. Mindennek meg is lett az eredménye: a 2. hullámban 12 ezer lett a halott. A 3. hullámban 18 000. Gyalázat ilyen tudósok mellett.

Most ismét türelmesen leírják, hogy mi kell a sikeres védekezéshez. Adat. Génszekvenálás. Tesztelés. Kontaktkutatás. Izolálás. Új adatok. Működő járványügyi szervezet. Szakmai alapokon hozott döntések. A 4. hullámnak még mindig egy védekezést elszabotáló Kormánnyal megyünk neki. Kásler Miklóssal és Müller Cecíliával. 50%-os átoltottsággal.

Megint semmi jóra nem számíthatunk. Pedig a tudósok által ajánlott védekezés nem csak emberéleteket véd. Hanem a gazdaságot is. A társadalmi békét is. Hány ezer újabb felesleges áldozat kell még annak a belátásához, hogy kormányzóképtelen a Kormány. Amikor semmibe veszi a tudósait, semmibe veszi a polgárai életét.”

Nyitókép: Lantos Gabriella Facebook-oldala

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Kapcsolódó cikkek

Összesen 176 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Korrupt Kornél
2021. augusztus 05. 21:44
hp, sajnálom anyukádat!
amca
2021. augusztus 05. 17:15
Szegény ,unatkozó prostinak elromlott a vibrije,és úgy néz ki ,újra nem tellik. A keze meg már görcsbe rándul..
Abraxos
2021. augusztus 05. 16:01
Akkor ezek szerint belgium is tudatosan elszabotálta a védekezést a 25000 halottjukkal. Ezek szerint olaszország is a 128000 halottjával. Erre mit mondasz te nagyon okos?
Agnieszka
2021. augusztus 05. 14:34
Szomorú a 30 ezer halott, de lakosságarányosan a halottak számának hasonló a nagyságrendje számos más országban. Csehország, Bulgária, Belgium stb. Pl. Csehországban összesen 7%-kal kevesebb az elhunytak száma Magyarországnál. A magyar kormány nem lehet felelős a 30 ezer halottért, mert ezzel a logikával a többi ország kormánya is felelős sok-so ktizezer emeb haláláért. És mit szól ez az emberutánzat a kórházakba be sem férő betegek ügyében, lehet sorolni az országokat, de Mmagyarországon ilyen nem volt.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik