Az írek veszik meg Románia elfekvő Pfizer-vakcináit

2021. augusztus 4. 11:30
Olyan alacsony az oltakozási kedv Romániában, hogy Írország vásárol meg tőlük 700 ezer adag Pfizer-vakcinát – írta meg a Főtér.

Bukarest hiába vásárotla meg a Pfizer-vakcinákat, az országban annyira alacsony az oltakozás kedv, hogy az ország kénytelen értékesíteni azokat a szavatossági idő lejárta előtt. Írország jelentette be szerdán, hogy 700 000 Pfizer-vakcinát vásárol meg Bukaresttől, mielőtt azok felhasználhatósága le nem jár – adta hírül a Főtér. 

Bukarest augusztusban szállítja le Írországnak az oltásokat.

A hírt maga az ír miniszterelnök, Micheál Martin jelentette be, aki szerint „a tranzakció fantasztikus dolog az országa számára”, elvégre ott az oltási kampány hatalmas támogatottságnak örvend a lakosság körében – írta a lap. Az információk szerint Írország összesen egymillió adag vakcinát vásárol meg Romániától, amiről a miniszterelnök még július elején állapodott meg Klaus Iohannis román elnökkel. Dániának már eladtak 1,17 millió vakcinát, mintegy 550 000 adagnyit pedig eladományozott a román állam, elsősorban a szomsázédos és szegényebb Moldovának.

Fotó: MTI/Kiss Gábor

Összesen 13 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés