A varsói rendőr-főkapitányságon bányászott Bitcoinra egy ott dolgozó informatikus

2021. augusztus 04. 18:37

A rendőrség szóvivője szerint meglehetősen gyorsan derült fény az áramlopásra, a civil dolgozót azonnal menesztették – adta hírül az Origo.

2021. augusztus 04. 18:37
null

Az önkormányzat pénzén bányászhatott kriptovalutát Borka-Szász Tamás, a DK erzsébetvárosi képviselője. A gyanú szerint a digitális fizetőeszköz előállításához használt számítógépét a hivatal épületében működtethette, annak áramkörét használva – adtuk hírül még tavaly októberben. Varsóban egy, a főváros rendőr-főkapitánysdágán dolgozó informatikus ennél is tovább ment, mert egyenesen a bűnüldözők központjában kezdett hasonló tevékenységet. „A rendőrség szóvivője szerint meglehetősen gyorsan fény derült az áramlopásra, a civil dolgozót azonnal menesztették, mostanra pedig az üggyel kapcsolatban egy társának is megszüntették a munkaviszonyát. Az ügyész vizsgálódik, adatbiztonsági incidens nem történt, de az elkövető jó eséllyel így sem fogja a munkája elvesztésével megúszni a messzemenőkig agyafúrt bűntényt” – írta meg

az Origo. 

Fotó: STR / NurPhoto / NurPhoto via AFP

Kapcsolódó cikkek

Összesen 8 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
az ember
2021. augusztus 05. 04:21
digitális valuták, látványos átverések hamarosan véget érnek
Paenumbra
2021. augusztus 04. 20:42
"a messzemenőkig agyafúrt bűntényt" LOL Amúgy pár év és elterjednek a Proof of Stake alapú rendszerek, amit nem kell bányászni. Ethereum 2.0-t holnap élesítik pl.
józan paraszti ész
2021. augusztus 04. 20:37
Mi ebben a meglepő? Ott is komcsi városvezetés van.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik