Elérte legmagasabb pontját Budapest legmagasabb épülete

2021. augusztus 03. 17:12

Felkerült a bokréta a 28 emeletes MOL Campusra, melyet a Market Építő Zrt. épít fel a budai Duna-parton.

2021. augusztus 03. 17:12
null

A MOL Campus fejlesztése elérte legmagasabb pontját, így megtartották az ilyenkor szokásos bokrétaünnepséget is – olvasható a Magyar Építők Zrt. weboldalán. 

A 28 emeletes épület a 120 méteres magasságot már júniusban elérte, a felszín alatt található alaplemez alsó síkjától idáig mérve mérve 136 méter magas, tehát 16 méternyi pince és alapozás is található alatta, mely több föld alatti szintet tesz ki. A tartószerkezet 18 hónap alatt készült el.

Mint az esemény elején elhangzott, a bokrétaünnepség hagyománya a középkorra nyúlik vissza és a szerkezetépítők ünnepe. Ennek megfelelően az eseményen felszólalók hangsúlyozták a szakmunkások szerepét és a bokrétát helyére emelő darura is két vezető szakember tette fel a Market, a Moratus és a MOL vezetőségének tagjaival együtt.

Nyitókép: Facebook

Kapcsolódó cikkek

Összesen 67 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
korty
2021. augusztus 04. 17:23
"A háború utáni fejlesztések hibája az, hogy az újonnan épült település(rész)ek jellegtelenek, üresek és szétesnek, ... az új beépítések inkább kiugrani akarnak környezetükből ahelyett, hogy beilleszkednének abba." Ha ma baloldali rezsim van Magyarországon, akkor ez ugyanígy épült volna meg. Orbánék letérdeltek ismét a komcsiknak. Újabb szégyenük ez, betonba öntve...
zakar zoltán béla
2021. augusztus 04. 13:57
ronda
manitowoc
2021. augusztus 03. 21:59
BUDAPEST FŐVÁROS RENDEZÉSI SZABÁLYZATA "Toronyház telepíthetősége Budapesten a legmagasabbnak számító toronyház létesítése (M=120 m) csak a nagyobb látószögön kívül eső Csepel északi részén válik lehetővé a terv szerint, mivel ott van lehetőség a koordinált és tervezett csoportos kialakításra és kompozíciós egységet biztosító új szabályozásra. Ott a megvalósítás nem konkurál a jellegzetes városi magaspontokkal – többek között a Parlament vagy a Bazilika magasságával –, és így a város harmonikus összképét sem töri meg. A területmegfelelő távolságra esik a város megőrzendő látványpontjaitól, így alkalmas az akár 120 m-es magasságot elérő épület, vagy épületcsoport elhelyezésére. Toronyház telepítésénél figyelembe kell venni a beépített környezetétől való távolságát is, amelynek legalább M/2 méretűnek kell lenni." http://budapest.hu/telepulesrendezesitervek/TSZT/FRSZ/FRSZ.pdf Ezt aztán - ööögyesen - maga írta fölül az akkor még Tarlós-vezette, fideszes többségű fővárosi önkormányzat...
írmag
2021. augusztus 03. 21:23
Csak megemlítem, a falegyen közismertebb neve, a még oktatott kőműves mestereknél, gleichni! Zöld faággal jelezték. Tisztelettel a mesterelődök nyomdokán!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik