Bűnösből áldozat

2021. augusztus 3. 14:48

Őry Mariann
Magyar Hírlap
A disztópiát pedig egyre kevésbé lehet megkülönböztetni a valóságtól.

„A múlt hónapban afgán migránsok bedrogoztak, megerőszakoltak és megöltek egy 13 éves kislányt, Leonie-t. Az egész országot megrázó ügy leglényegesebb üzenetét ezúttal is a progresszívek vélték meghallani. Az OE24 szerkesztőségébe arcukat eltakaró feministák hatoltak be, és több dolgozót meg is támadtak, szerintük ugyanis az online bulvárlap érzéketlenül, rasszista módon tudósított. Megkísérelték elfoglalni a szerkesztőséget, de ez nem sikerült, a rendőrség hamar kiért.

A hozzáállás nem új, már a 2015-ös migrációs válságot követő terrortámadások kapcsán sem maradt visszhang nélkül, hogy nyugati balliberális és zöld politikusok azon sápítoztak, hogy ez is csak a szélsőjobboldalt fogja erősíteni.

Na de vissza 2021-be! A brit The Conversation oldalon egy kutató a vidéki pubok, könyvtárak, művelődési házak és más közösségi terek bezárásáról írt, a fehér munkásosztály félelméről, hogy végképp hátrahagyja őket a változó társadalom, hogy veszélyben forog a társadalmi, kulturális örökség, amiben élnek. Mondanunk sem kell, ezzel is csak azért foglalkozott a szerző, mert ez erősítheti a szélsőjobboldalt. Ezt egyébként egy olyan képpel illusztrálták, ahol Nigel Farage, a Brexit-párti UKIP korábbi elnöke sörözik helyi támogatóival egy pubban.

Az utolsó példánk a legbizarrabb. Egy amerikai internetes személyiséget, a szubkultúráján kívül nehezen értelmezhető Chris Chant a napokban letartóztatták, ettől hangos a Twitter. A magát már nőként meghatározó, 39 éves Chan ugyanis egy kiszivárgott beszélgetés tanúsága szerint molesztálta idős, demens édesanyját.

Az általános döbbenet peremén hangosan panaszkodnak azok, akiknek a legnagyobb baja, hogy a közösségi oldalon sokan férfiként hivatkoznak Chanre. A vérfertőzés és az erőszak tehát rossz, de a misgendering, azaz a nemi identitásra való téves hivatkozás súlyos bűnére ez sem jogosíthatja fel az egyszeri internetezőt.

Itt tartunk most. A liberális imperialisták szerint a bűnös tulajdonképpen az áldozat, a békét pedig nem azok veszélyeztetik, akik szétrohasztják a társadalmat, hanem azok, akiket ez zavar.

Ez épp annyira a mi gondunk, mint az egykor távolinak tetsző bevándorlás. A liberálisok hagyományt, tisztességet és normalitást eltipró agresszív nihilizmusa már betette a lábát.”

Fotó: Twitter

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 9 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Maradunk nyugodtak, tesszük a dolgunkat: ha így lesz, mi győzünk, ők meg veszítenek.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés