Virológus: Szeptemberben visszatérhet a maszkviselés

2021. augusztus 2. 16:19
Rusvai Miklós szerint augusztusban fokozatos esetszám-növekedés lesz tapasztalható a koronavírusos esetekben.

Rusvai Miklós a Magyar Hírlapnak nyilatkozva arról beszélt: augusztusban fokozatosan növekedni fognak a koronavírusos esetszámok az iskolakezdés miatt. Az emelkedésre hatással lesz majd  a szabadságolási periódus vége is, amikor sokan hazajönnek külföldről, a gyerekek visszamennek az iskolába, és a közösségi találkozások száma jelentősen megnő. A virológus szerint ezek miatt a vírus fokozott terjedésbe kezd majd. 

A korlátozásokról elmondta, a magas, hatvan százalék fölötti átoltottságú országok, mint Nagy-Britannia és Izrael esetében is megfigyelhető, hogy újabb szabályokat kell bevezetniük, mert emelkedni kezdtek a fertőzöttségi számok. A vakcina arra jó, hogy kivédje a súlyos betegséget és az elhalálozást, éppen ezért nekünk is tudni kell különbséget tenni a fertőzöttek számának növekedése, valamint a súlyos betegek és a kórházban lévők számának növekedése között – emelte ki.

A virológus elmondta, hogy a maszkviselés hamarosan visszatérhet, amit elsősorban a bevásárlóközpontokban, a tömegközlekedési eszközökön, illetve a zárt helyeken vezethetnek be. A következő lépés nagy valószínűséggel az oltottsági igazolvány visszavezetése lenne a zárt téri eseményeken és sporteseményeken, ami jó is lenne, amikor már szükséges lesz, a legutolsó intézkedés pedig bizonyos események tekintetében a létszámkorlátozás lehet.

Nyitókép: MTI/Varga György

Összesen 77 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Neverending story . . .

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés