Egészen konkrétan a magyarok háromnegyede szegénynek számít

2021. augusztus 2. 15:25

Fekete-Győr András
Facebook
11 évnyi teljhatalmú kormányzása után akár azt is gondolhatnánk, hogy legalább a gazdaságot sikerült valamilyen szinten felzárkóztatni.

„Már rég megtanulhattuk, hogy hiába a kétharmad, kormányozni így sem tudnak, erre pedig a legújabb bizonyítékot a TÁRKI kutatása szolgáltatta. Tanulmányuk szerint ugyanis nemcsak hogy le vagyunk maradva a legtöbb kelet-európai ország gazdaságához képest, de a 2004-es EU-csatlakozásunk óta még romlott is a szegénységi küszöb az országban. Egészen konkrétan a magyarok több háromnegyede (!) szegénynek számít uniós szinten, ami a csatlakozásunk óta Magyarországra érkező napi kétmilliárd forint uniós támogatást nézve egészen elképesztő adat.

Egészen biztosan máshogy alakult volna ez egy kompetens, a lopás és a propaganda helyett a saját állampolgárai jólétét fókuszba helyező kormányzással: a balti álllamokban és Szlovákiában például 2005-ben még alacsonyabb volt a szegénységi küszöb. És biztosan köze van ennek ahhoz is, hogy a balti államok és Szlovákia időben csatlakoztak az eurózónához, komoly növekedési lehetőséget nyitva meg így a saját gazdaságuk előtt.”

Nyitókép: Fekete-Győr András Facebook oldala

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 95 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Köszönjük meg Gyurcsány elvtársnak, hogy 2009-re leamortizálta az országot, 2010-ben onnan a semmiből kellett fokról fokra visszaépíteni. Eközben a többi ország a környékünkön szépen egyenletesen fejlődött..
Buta fiú mégis vele szövetkezik, de buta fiú honnan lenne okosabb, elővigyázatosabb?

Butafiúnak elmondta valaki, hogy a nyugati országok nagyrészt gyarmatosítással alapozták meg a jólétüket? Másrészük offshoreozásból is.
És ezek a dolgok, ilyen-olyan formában napjainkban is divnak, tudtad, butafiú?

"a balti álllamokban és Szlovákiában például 2005-ben még alacsonyabb volt a szegénységi küszöb"

Ez a hülye nyilván azt akarta mondani, hogy akkor még ott több volt a szegény.A szegénységi küszöb valami egészen más.

Sebaj, hüjegyerek!

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés