Olimpikonok mondtak nemet a túlszexualizált világra

2021. augusztus 1. 11:32

Harmati Dóra
777blog
Az idők során az lett az abnormális, ha valaki szeretné eltakarni a testét.

„Közismert, hogy a női strandkézilabda-mérkőzéseket a legtöbben nem a játék, hanem a bikiniszerű dresszkód miatt nézik. Míg a játékosok életüket és vérüket adják a pályán, addig ki tudja, hány millió ember azzal van elfoglalva, kinek a formái mutatnak jobban a bikinialsóban, ezekről mémek, videók is készülnek Erre a megalázó helyzetre mondtak nemet a norvég csapat tagjai.

Az elmúlt napokban a norvég női strandkézilabda-válogatott azzal hívta fel magára a figyelmet, hogy a pénzbüntetést is kockáztatva megszegték a kötelező dresszkódot, és bikinialsó helyett rövid sortban álltak pályára. A büntetést meg is kapták érte, összesen 1500 euróra (több mint félmillió forintra) büntette őket az Európai Kézilabda Szövetség.

Egyre gondoltak a német női tornászcsapattal, akik a teljes testüket takaró dresszben mutatták be gyakorlataikat, amit eddig csak vallási meggyőződésből tettek atléták.

De miért is érdekel ez minket? Nem csak egyszerű hisztiről, mondvacsinált problémáról van szó, amire oda sem kéne figyelni? Úgy gondolom, hogy amit a női sportolók kezdeményeztek most az Olimpián, egy rendkívül előremutató cselekedet. A sportolóknak elegük lett abból, hogy a teljesítményük helyett a lábukat és a feneküket nézi mindenki, ami végtelenül megalázó.

Túlszexualizált világunkban egyre kevesebb textil takarja az ember testét. Csak meg kell néznünk a fürdőruha-trendeket. Az idők során az lett az abnormális, ha valaki szeretné eltakarni a testét. Mert kellemetlen számára, érzi, hogy nem tud uralkodni afelett, hogy ki nézi meg a testének azokat a részleteit, amelyeket normális esetben, az utcán járva anyag takar.”

(Fotó: A kanadai Heather Bansley /j/, valamint az amerikai Kelly Claes /b/ és Sarah Sponcil /k/ a 2020-as tokiói nyári olimpia női strandröplabda-bajnokságának nyolcaddöntőjében játszott Kanada-Egyesült Államok mérkőzésen a Siokadze Parkban 2021. augusztus 1-jén.MTI/AP/Felipe Dana)

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 115 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Elég későn ébredtek föl, tényleg elég picike lett ez a mez.
De erre ment az élet is, minél többet megmutatni, varázstalanítani mindent.
Most erre lengett ki az inga, majd amarra fog. Az arany középút lenne az üdvös.

Harmati Dórával egyetértek, így nem értem a díszlájkokat.

Inkább az szégyen, hogy bekerült az olimpiai sportágak közé.

A női strandkézilabda erre lett kitalálva. Bikinis nők röplabdáznak, a férfiak meg nézik a nőket. Ha nincs bikini, akkor értelmét veszti az egész. De felőlem csinálják, leszarom.

"Az idők során az lett az abnormális, ha valaki szeretné eltakarni a testét."

Apád szerint biztosan.

Eredetileg néhány pápua törzs tetovált festékkel, mások meg mesterséges hegekkel díszítették magukat, mert eleve olyan rondák voltak, hogy próbálkozni kellett valamivel.

Most a fehérek vannak ebben az állapotban.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés