Milák: Van egy ellenfelem, akit el akarok kapni

2021. július 31. 7:47
Az úszó szerint tavaly még nem lett volna meg az ezüst, kellett neki a plusz egy év.

Milák Kristóf sokkal elégedettebben értékelte a 100 méter pillangón szerzett ezüstérmét, mint a 200-on nyert aranyát a tokiói olimpián, ahol előbbi számban mindössze 23 századdal maradt el a világcsúcsot úszó Caeleb Dresseltől. „Csodálkoztok?” – kérdezett vissza a BHSE 21 éves úszója arra a felvetésre, hogy boldogabbnak tűnik, mint amikor diadalmaskodott. „Megvan az Európa-csúcs!”. Milák arról beszélt, az elmúlt néhány hónapban magyarok és külföldiek is megkeresték, hogy 100-on van-e esélye győzni, amire ő azt gondolta, hogy „nem normálisak”, ha azt hiszik, megelőzheti a végül aranyérmes amerikait.    

„Ez tavaly nem lett volna ezüstérem, mert nekem kellett ez a plusz egy év. Dinamikusabb és erősebb lettem ez alatt.

Most már látom a lehetőséget magamban ebben a számban is. Van realitása, hogy legyőzzem.

Van egy ellenfelem, akit el akarok kapni” – jelentette ki a szám magyar Európa-bajnoka, aki annak ellenére fejlődött hatalmasat az olimpia elhalasztásával nyert egy évben, hogy ebből – saját bevallása szerint – egy hónapig edzeni sem tudott, amikor elkapta a koronavírust, de igazából 2,5 hónapig nem érezte magát százszázalékosnak. Legfőbb riválisával kapcsolatban megjegyezte, rendkívül szívós és nagyon jó versenyző típus. Kiemelte, hogy nagyon elismerik egymás teljesítményét, ennek ékes bizonyítéka volt, amikor a futam után Dressel azonnal megölelte őt, majd magasba emelte a kezét.    

Dressel Milákot dicsérte

„Amíg ott leszünk egymásnak, sok rekord meg fog dőlni, legyen az világ-, kontinens-, vagy akár csak egyéni csúcs” – tekintett kicsit előre. Hasonlóan vélekedett amerikai ellenfele, aki a Kossuth Rádiónak nyilatkozva arról beszélt, hogy Milák kihozza belőle a maximumot. „Micsoda verseny volt! Nem volt még időm visszanézni, de ez volt a legjobb, leggyorsabb 100 pillangó, amit valaha rendeztek” – mondta Dressel, majd elárulta, hogy a mostani olimpián ismerte meg kicsit jobban magyar ellenfelét, akit „jó srácnak” nevezett. „Hihetetlen, hogy 49.6-os időt úszott, és még biztosan fog fejlődni. Elképesztően szép verseny volt, és hát lesz még ilyen közöttünk.

Mindketten azon leszünk, hogy legyőzzük egymást, egymás mellett tudunk fejlődni”

– folytatta.    

A japán fővárost egy-egy arany- és ezüstéremmel elhagyó Milák arról is említést tett, hogy nagy hatással volt rá az első olimpiája, mert még úgy is sokkal különösebb érzés volt ezen szerepelni, mint egy Eb-n vagy vb-n, hogy a korlátozások miatt ez „csonka olimpia volt. Nagy következtetéseket egyelőre nem vonnék le, hagyom kicsit ülepedni a dolgokat, de sok furcsaságot, váratlan eredményt és meglepetést láthattunk” – mutatott rá arra, miben különbözik az olimpia más világversenytől. A magyar úszócsapat Miláknak köszönhetően két éremmel fejezte be szereplését a tokiói játékokon. Az utolsó, vasárnapi versenynapon már nem lesz magyar érdekeltségű futam.

(MTI)

Fotó: MTI/Kovács Tamás

Összesen 10 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

A nyilatkozatok sportszerűségére hívnám föl a figyelemet. A sport végül
is pont arról szól, amit ezek a nagyon fiatal emberek nagy-nagy
bölcsességgel mondanak.

Nem cáfoltak rá. Csak ők az ellenpélda.

Péni és Südi (sic!) hanyas pályán úszott a 100 m pilla döntőjében? És mit is nyilatkoztak pontosan a vegyes zónában?

Mondjuk itt valóban két kiemelkedő úszó rivalizálásáról van szó, akiknek teljesítményük okán valódi okuk van tisztelni egymást. Ezt a versengést véletlenül sem vetíteném rá a politikusokra.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés