ENSZ-létesítményre támadtak tálibok

2021. július 31. 14:21
Heves harcok dúlnak Afganisztánban.

Megtámadták az ENSZ nyugat-afganisztáni központját Herátban kormányellenes fegyveresek, és megöltek az őrség tagjai közül legkevesebb egy afgán rendőrt, többet pedig megsebesítettek – írja az Euronews. Hozzátették: Afganisztánban heves harcok dúlnak legalább három tartomány fővárosában a kormány ellen lázadó tálibok és az afgán biztonsági erők között.

Eri Kaneko, az ENSZ főtitkárának szóvivője azt mondta, hogy a támadókat azonosítani kell, és felelősségre kell vonni őket, írják.

Az ENSZ polgári személyzete és szervezetei elleni támadások a nemzetközi jog szerint tilosak,

és háborús bűncselekményeknek számítanak – tette hozzá a szóvivő. Emlékeztettek: a tálibok két napja behatoltak Hilmend tartomány fővárosába, Laskargáhba is, ahonnan a lakosság ezrével menekül. Kandahár tartomány azonos nevű fővárosánál is egyre hevesebben támadnak a tálibok.

Kép forrása: Youtube-videó

Összesen 36 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Elég hüje az USA, hogy kiment onnan.

Nem sikerült Anerikának a demokráciáját exportálni?
Most meglepődtem.
Maradjanak csak Európában, itt még ilyen zűrös jelenetekre nem kell számítaniuk.

Hát persze, ez teljesen igaz, én is így gondolom.
Valóban, kurva sok pénzbe és áldozatba kerül a megszállás fenntartása. Azonban attól tartok, hogy a kivonulás utáni helyzet még több pénzbe és áldozatba kerül, még az USA-nak is.

Nyilván úgy gondolták, hogy nem éri meg ott maradni. Azonban a politikában nincs űr, azt azonnal betölti valaki, jelen esetben egyértelmű az orosz - kínai nyomulás.
Pakisztánban szerintem inog az USA, ha most Pakisztán északi szomszédja kínai - orosz övezet lesz, az több kárt okoz az USA-nak, mintha bent maradt volna Kabulban.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés