Csodálatos úszással ezüstérmes lett Milák Kristóf 100 méter pillangón

2021. július 31. 06:57

A magyar klasszis Európa-csúcsot úszott, és megszorongatta Caeleb Dresselt.

2021. július 31. 06:57
null

A 200 méteren aranyérmes magyar úszó a második legjobb idővel az ötös pályáról várta a finálét, melynek nagy esélyese a 100 méter gyorson győztes Caeleb Dressel volt a mellette lévő négyes pályán. Az amerikai érvényesítette is a papírformát, szokásos remek rajtjával azonnal élre állt és fél testhossz előnnyel fordult a második ötvenre, amelyen egyre jobban megközelítette őt Milák, de már nem tudta utolérni riválisát.   

Világcsúcs, Európa-csúcs

A szám kétszeres világbajnoka, Dressel 49.45 másodperces világcsúccsal csapott a célba, öt századot faragott a két évvel ezelőtti vb-n felállított rekordján. A BHSE 21 éves világklasszisa 23 századdal maradt el tőle, de így is 27 századdal felülmúlta a szerb Milorad Cavic szuperdresszes Európa-csúcsát, amelyet még 2009-ben úszott. Milák a 49.68-as eredménnyel pontosan fél másodpercet javított egyéni legjobbján és egyben az országos csúcson, melyet májusban, a budapesti Európa-bajnokságon ért el.  A két kiváló úszó a célba érkezés után mosolyogva azonnal összeölelkezett, és láthatóan mindketten elégedettek voltak a saját eredményükkel.   

„Megkönnyebbültem, végre vége.

úgyhogy szerintem kihoztuk egymásból a legjobbat” – fogalmazott Milák, aki a magyar csapat hatodik érmét, egyben a második ezüstöt szerezte a tokiói játékokon.

(MTI)

Fotó: MTI/Kovács Tamás

Kapcsolódó cikkek

Összesen 28 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Lion
2021. július 31. 11:58
Dressel egy állat, Miláknak gratula az ezüsthöz. Arannyal ér fel.
Coccothraustes
2021. július 31. 08:48
Milák fantasztikus sportoló és nagyszerű jellem, sok dicsőséget fog hozni Magyarországnak és a családjának.
hamusamu
2021. július 31. 07:27
Dresselnek egészen elképesztő a rajtja és a fordulója, azzal nyer. Pillangózva szerintem már Milák volt a gyorsabb. Lesz még visszavágó bőven.
redhaven
2021. július 31. 07:25
Nagyszerű,emberi ember. Jó,hogy van nekünk.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik