Szegény Bálint gazda nem volt zsidó, mégis zsidóként bántak vele

2021. július 30. 20:40

Osztán már miért nem volt az?

2021. július 30. 20:40
null
Szele Tamás
Facebook

„Már a negyedik (azonos szövegű, egymástól lopott) írásban olvasom azt az ostobaságot, hogy »szegény Bálint gazda (Bálint Gyuri bácsi) nem volt zsidó, mégis zsidóként bántak vele.«

Osztán már miért nem volt az?

Mert valami vándorlegenda szerint az »igazi« apja huszártiszt volt. Hát,

1. létezett zsidó huszártiszt is a világon, nem is egy, 1848-ban több is, de

2. ki az a marha, aki apai ágon számítja a halachikus leszármazást?

A dolog FORDÍTOTTJA halachikusan elképzelhető, csak bonyolult, mint minden, amit mi, mózeshitűek találunk ki: ha valakinek az APJA zsidó, bizonyos hitközségek, bizonyos feltételekkel elfogadják. Ezeknek legelseje, hogy fizessen hitközségi adót.

Nem tudom, ki volt ez a csodás genealógus, de biztos olvasta Mózes hatodik, hetedik és nyolcadik könyvét is. Én csak az ötödikig jutottam.”

 

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Kapcsolódó cikkek

Összesen 84 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Káder János
2021. július 31. 15:39
Vháátöfákk ???? Mostantól én is zsidó leszek . Annak vallom magam . LEHET ???? Vagy mi kell hozzá ??? Ha cigány akarok lenni , mi a különbség ??? Van KÜLÖNBSÉG ???? MI ? Megkülönböztetés ????? Vagy nem ????
MayorAnna
2021. július 31. 10:34
"Szegény Bálint gazda nem volt zsidó, mégis zsidóként bántak vele..." Azé', ezt nem ártana kibontani parányit, mi a vért is jelent a "zsidóként bántak vele"...külügyi kiküldetésben tengődött, valamelyik nyugati országban?, valamelyik impextől járta a világot, s vett le kenőpénzeket?, rádió-tv stúdiók világában senyvedett?, pártapparátusi funkciónárius volt?, esetleg butikja volt Újlipótvárosban?, vagy a vendéglátóipar/szállodaipar felkentjeként dőlt hozzá a lóvé?! Volt egy! nap, 1945 után, mikor rossz volt zsidónak lenni Magyarországon?! kurvanyád!
szürkeSzarvas
2021. július 31. 08:24
Aki zsidónak született,az zsidó. Nem lehet "kiugrálni",mint a nemváltó műtétekkel ma divatos. Csupán az öreg visszafogott es méltóságos volt mint mi gojimok,nem mint 1 idegbeteg gonzó ujságiró..
turáni sólyom
2021. július 31. 06:44
Amennyiben Bálint gazda nem volt zsidó, akkor miért az SZDSZ-ben kezdte 1990-ben a politizálást....? Véletlenül...?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik