Djokovicnak nem lesz meg a Golden Slam, elveszítette az elődöntőt

2021. július 30. 12:13

A német Alexander Zverev némi meglepetésre legyőzte a világelső Novak Djokovicot a tokiói olimpiai férfi tenisztornájának pénteki elődöntőjében.

2021. július 30. 12:13
null

A 24 éves játékos – aki tavaly döntőt játszott az amerikai nyílt bajnokságon – az első szettet simán elveszítette az idei három Grand Slam-tornán diadalmaskodó szerb ellen, aki a második felvonásban 3:2-nél brékelőnybe került. Zverev ezt követően sorozatban nyolc játék megnyerésével alapozta meg 125 perces sikerét. 

Djokovic legutóbb a római salakpályás torna döntőjében kapott ki, azóta sorozatban 22 mérkőzésen nyert. Idén ez mindössze a negyedik veresége volt a szerb világsztárnak. Zverev ellenfele az orosz Karen Hacsanov lesz a vasárnapi fináléban.

(MTI)

Nyitókép: Tiziana Fabi / AFP

Kapcsolódó cikkek

Összesen 22 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Dénia
2021. július 31. 08:07
Jó, hát ő sem nyerhet meg mindig mindent. Nem történt semmi tragédia.
Zsuzskka
2021. július 30. 16:10
Lenézik,ahogy mindenkit nyugaton,aki nem közülük való! Nem csípem a szerbeket,de neki drukkolok!
Sulammit
2021. július 30. 15:39
Mit szól ehhez a vereséghez palikaka1955, aki ezerrel szidalmazta Hosszú Katinkát még össze is hasonlítva a két sportolót. Eddig sem volt Djokovics verhetetlen, mint tudjuk. Palika1955 2021. július 29. 13:42 @llnnhegyi "Djokovics is 33 éves és változatlanul verhetetlen, a világ magasan legjobbja. Hosszú túlhajszolta magát és ezt csak magának köszönheti. Fölösleges fényezni a sikertelenséget."
OberEnnsinnen
2021. július 30. 15:09
Djokovics egy keletről jött idegen, aki elveszi a nagy nyugati fiúktól a játékukat. Ez a frusztráló tényező, amelynek hatása van mindkét irányban. Ugyanakkor, a fair play nála időnként ismeretlen fogalom. Pl., ha szétesik a játéka és közel a vereség, általában ápolási időt kér, 30 perc múlva visszajön és mintha nem is ő lenne, egyfolytában csak nyeri a gémeket és végül a meccset. Ettől függetlenül, extrém fizikai adottságai, első helyen a hajlékonysága röpíti oda, hogy a leglehetetlenebb labdákat is eléri, sőt, védhetetlenül üti vissza. Ebben Djokovics egyedülálló.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik