Erősödni fog a hazánkra nehezedő migrációs nyomás

2021. július 30. 9:46
Ismét megugorhat az EU-ba menekülők száma az afganisztáni helyzet romlása következtében.

Az Európai Unió illegális migrációval foglalkozó hatósági és titkosszolgálati koordináló szervezete újabb három évvel meghosszabbította a menekülőket segítő bűnszervezetekkel folytatott, kiemelten kezelt küzdelmét. Az afganisztáni helyzet miatt és a járvány harmadik hullámának az elültével fokozódni fog a migránshelyzet. A magyar hatóságok múlt hétvégén csaknem hatszáz határsértő ellen intézkedtek – írta meg a Magyar Nemzet.

A lap szerint rohamosan nő a magyar határt megsértő illegális migránsok száma. Döntő többségük a balkáni útvonalon a Közel-Keletről Görögországon, Észak Macedónián, Szerbián keresztül érkezik a műszaki határzárral is védett magyar országhatárra.

Fokozódó migrációs nyomás

Az illegális migrációt monitorozó, a helyzetet folyamatosan elemző uniós biztonságpolitikai szakemberek szerint, mivel kivonultak Afganisztánból a békefenntartók – az amerikai vezetésű nemzetközi katonai egység –, a tálibok máris menekülésre kényszerítettek tízezreket, és további százezrek menekülése várható az országból, a térségből. Jól érzékelhetően erősödni fog a migrációs mozgás a balkáni útvonalon, nőni fog a nyomás – más országok mellett – hazánkon is. A pandémia harmadik szakaszának a lecsengése után a korlátozó intézkedések zömét visszavonták, így az illegális migráció is megélénkült.

Fejlődik az embercsempészet

Az EU értékelése szerint a migránsok csempészése jelentős fejlődésen ment keresztül 2015, vagyis a migrációs válság kezdete óta. Az Europol és az Interpol adatai szerint az útnak induló migránsok több mint kilencven százaléka fizetett csempészeknek, hogy eljusson Európába. Tehát ez igen jövedelmező és ráadásul alacsony lebukási kockázattal járó üzletágnak számít a bűnszervezetek világában. Becslések szerint 2015-ben ez a bűnözői tevékenység világszerte 3–6 milliárd dollárt jövedelmez, 2019-ben az Európai Unióba vezető tengeri útvonalakon pedig több mint 200 millió euró forgalmat generált.

Nyitókép: MTI/Rosta Tibor

Összesen 39 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Igen!
130.000 kínai nagyon erős nyomás a társadalmunkon!

Válaszok:
bispora | 2021. július 30. 10:28

Igen!
130.000 kínai nagyon erős nyomás a társadalmunkon!

Válaszok:
bispora | 2021. július 30. 10:26

Én vékony hangon kontráznék: " a kerítés nem állítja meg a menekülteket"

Egy egaliter ballipsi tán így látja. Neked nyilván egy szorgalmas normakövető kínai annyit nyom a latba, mint egy muszlim szomáliai kan. Az egyik a választott hazájának élete során hoz vagy negyedmilliárd forintot, a másik meg csinál egy egymillió eurós veszteséget. Kapj elő gyorsan egy számológépet és futtasd le a számaiddal, mi az erősebb nyomás: 130 ezer kínai, vagy ugyanannyi muszlim meg feka kan?

Pedig már a teljes magyarországi fekál ballib média becsszóra mondta-nyomtatta:
migráns, olyan nem létezik,
meg Soros, olyan se létezik ecetera.
Természetesen erősödni fog a nyomás Magyarországra, benne a migráns nyomás is.
A hamispénzekkel provokáló G. Soros nyakán ott a hurok, és az ő mögötte állók nyakán úgyszintén.
Nem véletlen, a sarokba szorított veszett kutya a legveszettebb...
Sorosék és a megvett-kitartottjaik szűkölnek, mint a sarokba szorított kutyák..., ezért már az egyszerű tényekre, logikára is fittyet hánynak.
A hazudozás, hamis hírek szajkózása náluk a legtermészetesebb dolog.
Erről lehet felismerni, hogy: genetikaliag BETEGEK.
Ami nem mentség, sőt.
Mert 100%-ban tudatában vannak, hogy amit tesznek, mondanak, abból semmi nem igaz.

Ugye ez nem az én kérdésemre a válasz, mert akkor két hét kommentelés megvonás a bünti...

És azok a kínaiak de facto rabszolgaként robotoltak. Mégsem vernyognak rabszolgaság meg rasszizmus miatt, viszont a dédunokáik már professzorok az Ivy League valamelyik kampuszán...

Meg alapvetően egy kettős kerítés, mozgásérzékelővel, árammal és 4méteres magassággal. Aztán aki ezen átgázol, azon meg a BTR....

Megtalálták, de NEM AZOKAT VETTÉK CÉLBA, AKIK ezt kiérdemelték.
Helyettük az egyszerű és ártatlan európai zsidóságot gyilkolták, - pontosan ez volt a nyújorki Rothschild célja.
És Adolf pont ezt tette...

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés