A legnagyobb világlapok is hozzák Hamilton és Vettel kritikáit

2021. július 30. 10:40
A Corriere della Sera arra emlékeztet, hogy a német pilóta korábban már bírálta az UEFA-t, amiért nem engedte a müncheni stadion szivárványos megvilágítását.

Többek között a The Wasington Post, az AP, a Breitbart, a Reuters, a BBC, a Frankfurter Rundschau, a Der Spiegel, a Der Standard, a Die Presse, a Le Figaro, a Corriere della Sera, a La Repubblica, a La Stampa és az Il Giornale is foglalkozik Hamilton és Vettel megjegyzéseivel, a két Forma I-es pilóta ugyanis erős kritikával illette a magyar gyermekvédelmi törvényt.

A The Washington Post weboldalán megjelent hírösszefoglalójában az AP hírügynökség beszámol arról, hogy a hétvégi magyar nagydíjat megelőzően Lewis Hamilton és Sebastian Vettel Formula–1 világbajnokok is felszólaltak a magyar kormány által a nemrégiben elfogadott LMBT-jogszabály kapcsán kiírt népszavazás ellen.Az Instagramon közzétette üzenetében Hamilton kijelentette: „elfogadhatatlan, gyáva és félrevezető” lépés volt a törvény beterjesztése, míg Vettel szégyellnivalónak nevezte, hogy egy EU-tagállamban ilyen jogszabályt bocsássanak népszavazásra.

Az AP hozzátette: a magyar kormány a népszavazással kívánja igazolni a törvény támogatottságát, ami álláspontjuk szerint a gyermekek védelmét szolgálja, míg az EU szerint a jogszabály diszkriminatív az LMBT személyekkel szemben.

A Reuters azt írja, Orbán Viktor miniszterelnök múlt héten jelentette be, hogy népszavazást írnak ki a homoszexualitással és a transzneműséggel kapcsolatos kérdések iskolai oktatásban való megjelenését korlátozó törvényről.

A Spiegel említést tesz további kritikákról is az LMBTQ-törvény kapcsán. Michael Roth, az SPD politikus azt mondta: „A kisebbségekkel, köztük a szexuális kisebbségekkel szembeni tiszteletteljes bánásmódnak teljesen kétséget kizárónak kell lennie”. Jean Asselborn luxemburgi külügyminiszter pedig úgy fogalmazott: „Az EU-ban népszavazást kellene tartani arról, hogy Orbánt továbbra is tolerálni akarjuk-e”.

A Corriere della Sera arra emlékeztet, hogy Vettel korábban már bírálta az UEFA-t, amiért nem engedte a müncheni stadion szivárványos megvilágítását a Németország és Magyarország közötti Európa-bajnoki mérkőzésen.

A BBC arról tájékoztat, hogy az Európai Parlament nemrégiben megszavazta, hogy az EU tegyen lépéseket a jogszabály elfogadása kapcsán, amire válaszul Orbán Viktor miniszterelnök kijelentette, hogy ez az ügy Magyarország hatáskörébe tartozik, és visszautasította, hogy „brüsszeli bürokraták” avatkozzanak be az ügybe.

Fotó: A harmadik helyezett Sebastian Vettel, a Ferrari német versenyzője (b) és a második helyezett Lewis Hamilton, a Mercedes brit versenyzője a Forma-1-es autós gyorsasági világbajnokság Szingapúri Nagydíjának időmérő edzése után a Marina Bay utcai pályán 2019. szeptember 21-én. A futamot szeptember 22-én rendezik.MTI/EPA/Diego Azubel

Összesen 153 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

A Hegyi beszéd hallgatósága felé Jézus azt hirdette, hogy minden fát a gyümölcseiről lehet felismerni (Máté 7:16)

Edmond Rostand:
Cyrano de Bergerac monológjában ilyent mond:

"De szellemet, boldogtalan dudás,
Azt nem ismer, s azt tudja csak,
Hogy hülye fráter is lehet lovag"!

De ha élne Cyrano de Bergerac ma ezt mondaná: hülye fráter is lehet egy sikeres Forma-1 pilóta.
Hamilton egy előítéletekkel terhelt alak nem mond igazat, bizonyára azért mert nem tiszta forrásból meríti ismereteit, nem ismeri pontosan a törvény szövegét. Ehelyett olyan "tolmácsokra" hagyatkozik, akikről Karinthy Frigyes így írt:

"Új Bábelt élünk, a fogalmak pokoli zűrzavarát.
Gyalázatos hazugok megrontották a szavak becsületét!"

Előbb esetleg szavaztassatok a bevándoroltatásról, a buzi uralomról, a pedofil szabadságról, a Soros dédelgetésről. És az EU képviselők költségeinek elszámolás nélküli felhasználásáról.

Azért a mi, magyar hálózatunk, a kormányszóvivőnk, esetleg a parlamenti Fidesz-frakció is megszólalhatna végre:
Feltéve a kérdést:
van a világon olyan ország, amely az idegenből jötteket szívesen látná vendégül, ha az hazudozással uszít a kormány, a törvény ellen?
Szerintem ilyen nincs.
De miért nem lehet ezt elmondani, a Hamilton-, Vettel-féle hazug, álhírterjesztő ügynököket MAGYARORSZÁG NEM LÁTJA SZÍVESEN VENDÉGÜL.
és megkéri őket, az F1-es verseny végén, - amely munkaköri kötelességük - AZONNAL HAGYJÁK EL MAGYARORSZÁG TERÜLETÉT.

Köszönjük, híres sofőr.

Nagy a fekália Rothscildéknál, már Soros nem elég, mindenkire szükség van, "világlapok", Asselborn, Hamilton, Vettel, Német labdarúgó-válogatott, szóval az óra ketyeg, a visszaszámlálást már nem lehet leállítani, jöhet Antifa, BLM, Lmbtq, zoofília, pedofília, George Clooney, van itt már minden és mindenki.
Még az afrikai elefánt nem szólalt meg, hogy Pfejj, Orbán!
Habár ezt a HVG-ÁVÓ-ja a Lenin-fiúk kommentjeiben folyamatosan megteszi.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés