Hosszú Katinka elbúcsúzik a tokiói olimpiától

2021. július 29. 13:10
Burian Katalin viszont 200 méter háton bejutott a legjobb tizenhat közé, így ott lesz a középdöntőn.

A Rio de Janerió-i játékokon Hosszú Katinka 200 háton ezüstérmet nyert, és ezúttal a harmadik futamban volt, ahol 2:12:84-es idővel a hatodik lett. Hosszú Katinka nem jutott a legjobb tizenhat úszó közé, így – mivel 200 méter pillangón visszalépet – véget ért számára a tokiói olimpia.

Ellenben Burián Katalin futamában negyedik lett (2:09.10), ő a nyolcadik helyen jutott tovább, így ott lesz a középdöntőben.

Nyitókép: MTI/Kovács Tamás

Összesen 75 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Tudsz egyáltalán úszni? És ha tudsz tudod egyáltalán, mit jelent ilyen szinten a versenysport?

Ez egy ún. "sport". Időre megy. Aki gyorsabb, az megy Tokióba. Ha ott lassú, nem áll föl a dobogóra. Ennyire egyszerű. Örülök, hogy segíthettem.

Hosszú Katinkáról azért beszélünk marinált szuperlatívuszokban, mert több esetben a dobogó tetején állt. Ha te állnál ott, rólad beszélnénk így. Dehát nem.

Dehát tényleg neki van igaza. Teccett volna Jakabosnak gyorsabbnak lenni nála a válogatóban. Nem kell ezt túlbonyolítani. Jakabos férje nem is bonyolította túl.

ui. Amúgy bocs, elég bunkón szóltam hozzád, te meg intelligensen válaszoltál...

Nézd, te szurkolói aggyal gondolkodsz, és nagyjából a komparatív előnyök elve mentén: induljon mindenki abban, amiben a legjobb. Viszont sose voltál olimpikon, és ez nem közgazdaság.

Katinka gondolkodása az elmúlt években az volt, hogy a győzelemből születnek az újabb győzelmek. Ha megnyer egy versenyt, megnyeri a következőt is. Mindegy, ki az ellenfél, ha Jakabos, akkor Jakabos, ha egy kínai, akkor egy kínai. Ő győzni akart. Eddig működött, most megbicsaklott, hogy a fene vinné. De amíg működött, hozott 3 olimpiai aranyat. A végtelenségig meg tényleg nem működhet...

Biztos sejtette, hogy gebasz van. De mit oldott volna meg, ha korábban, amikor a válogató volt (mittomén mikor, lehet, hogy 2020 előtt), nem győzi le Jakabost? Vagy mondjuk el sem indul ellene? Ő indult, ment előre, és most itt tart. Én drukkolok neki, hogy legyen benne még egy olimpia, de persze vagy igen, vagy nem.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés