Átadták a Dubrovnikot az anyaországgal összekötő hidat

2021. július 29. 17:03
A 2,4 kilométer hosszú és 55 méter magas hidat a kínai állami építővállalat húzta fel.

Csütörtök hajnalban átadták a Bosznia-Hercegovinát elkerülő Pelješac-hidat. Így többé senkinek sem kell útlevél ahhoz, hogy Splitből Dubrovnikba utazzon – írja az Euronews. 

Mint a portál is írja: a 2,4 kilométer hosszú és 55 méter magas hidat a kínai állami építővállalat húzta fel. Ez volt az elmúlt évek legnagyobb horvát infrastrukturális beruházása. Az 550 millió eurós azaz majdnem 200 milliárd forintos költségvetésnek a kétharmadát az Európai Unió állta. A hídra fel- illetve arról levezető utakat csak a 2022-es turistaszezon előtt fogják átadni.

A megnyitón a horvát miniszterelnök, Andrej Plenkovic is részt vett, aki szerint ez a projektek projektje, amivel már régóta tartoztak a horvát népnek. A dubrovniki polgármester pedig elérzékenyülve csak annyit mondott: mostantól már nem kell másodlagos állampolgárként élniük.

Nyitókép: Twitter

Összesen 45 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Múltkor néztem talán a Spektrumon egy nagy északon épülő/épült hidat. Meglepődtem, de a munkások között szinte mindenki kínai volt... Ezek tényleg tudnak hidat építeni.

Kéne egy ilyen Debrecen és Székelyudvarhely között is.

Szerintem nem. Korábban írtam, hogy egy nagy talán svéd hidat is kínaiak építettek. Jó referenciáik voltak és kedvező árajánlatot tehettek Egyébként a tervezők és az ellenőrök svédek (?) voltak.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés