Kivonul az Axel Springer a magyar médiapiacról

2021. július 28. 14:52
A Ringier átveszi az Axel Springer részvényeit kelet európai cégeiben, egyedül Lengyelországban marad meg a vegyesvállalat – adta hírül az Index.

A Blikket és a Kiskegyedet is kiadó Ringier Axel Springer Magyarország honlapján olvasható közlemény szerint az 1833-ban alapított svájci lapkiadó vállalat, a Ringier AG kibővíti tevékenységét Kelet-Európában – adta hírül az Index.

Magyarországon, Szerbiában, Szlovákiában, Észtországban, Lettországban, és Litvániában átveszi az 1946 óta létező német Axel Springer összes részvényét a svájci cég. 

Az átvétel véglegesítése még 2021-ben várható, a tranzakció megvalósításához ezúttal is szükség lesz a helyi monopóliumellenes hatóságok jóváhagyására.

„Modern médiabefektetőként ezzel a tranzakcióval alátámasztjuk hosszú távú elkötelezettségünket Kelet-Európában. Szerbia, Szlovákia és Magyarország ezenfelül megfelelő alapot nyújt a sportmédia terén tervezett digitális stratégiánk kibővítéséhez. Ugyanakkor örülök annak, hogy lengyel médiáinkat és digitális piacainkat az Axel Springerrel közösen fejlesztjük tovább” – mondta el Marc Walder, a Ringier AG vezérigazgatója.

A Ringier AG és az Axel Springer SE mintegy 3100 alkalmazottat foglalkoztató vegyesvállalata, a Ringier Axel Springer Media AG, 2010 júliusi megalapítása óta Közép- és Kelet-Európa legnagyobb médiavállalatává nőtte ki magát, több mint 200 digitális és nyomtatott terméke van – emlékeztet az Index cikke.

Fotó: MTI Fotó: Kovács Tamás

Összesen 33 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Média-hiéna1: "Kivonul az Axel Springer a magyar médiapiacról"
Ringier néven visszajön Média-hiéna1. névben.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés