Biden háborút vizionál

2021. július 28. 8:37
Az Egyesült Államok ellen intézett súlyos kibertámadás akár valódi lövésekkel járó háborúhoz is vezethet egy másik nagyhatalommal – figyelmeztetett kedden Joe Biden amerikai elnök.

A kiberbiztonság a Biden-kormányzat egyik legsürgetőbb megoldandó problémája lett, miután az elmúlt időszakban súlyos támadások érték az ország egyik elektromoshálózat-üzemeltetőjét, a SolarWindset, a Colonial Pipeline üzemanyagvezeték-hálózatot a JBS húsfeldolgozót és a Kaseya szoftvercéget, és mindegyik támadás jóval az érintett cégeken túlmutató károkat okozott. A legtöbb kibertámadással az Egyesült Államok Oroszországot és Kínát vádolja.

„Azt gondolom, hogy valódi, lövésekkel járó háborúban találjuk magunkat egy másik nagyhatalommal, annak egy nagy jelentőségű kibertámadás lesz az előzménye, és ezen a téren exponenciálisan fejlődnek a képességek” – mondta Biden.

(MTI)

Nyitókép: MTI/EPA/Michael Reynolds

Összesen 48 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Nem hinném, hogy az USA nem folytat hasonló műveleteket. Most viszont elérkezett az óceán nyújtotta sérthetetlenség vége, az az egyoldalú állapot, hogy ők büntetlenül garázdálkodhatnak a határaiktól sok ezer kilométerre.

Működhet, de a legvalószínűbb, ez:
"„Azt gondolom, hogy valódi, lövésekkel járó háborúban találjuk magunkat az euro-atlanti fehérek ellen. Ennek a következő, legújabb spekuláns-bankár innováció lesz az előzménye. A fedezetlen spekulatív pénzekkel és ezen a téren exponenciálisan fejlődnek a képességek”"

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés