Varga Mihály: Az álhírterjesztésben nincs nyári szünet

2021. július 27. 14:07
Varga Mihály bejegyzésében azt írta, hogy a Népszava szerint „még nem volt olyan kormány – beleértve a mostanit is –, amely ne engedte volna el a költségvetési gyeplőt” választási évben.
A pénzügyminiszter szerint a valóság az, hogy a szocialista kormány 2006-ban 9,3 százalékos, Európa-rekorder GDP-arányos hiányszintet produkált, ráadásul mindezt olyan konjunktúra idején, amikor az összes körülöttünk lévő ország jelentős fellendülést ért el.    
Átlagot vonva a nyolc évnyi kormányzásuk hiányaiból, 6,6 százalék feletti értéket kapunk” – írta.    

Ezzel szemben a 2014-es és 2018-as választási évben a maastrichti kritérium alatti deficitet ért el a kormány, 2,8 és  2,1 százalék volt a hiány. 2022-ben, amikor a koronavírus okozta visszaesésre világszerte nagyobb hiánnyal reagálnak az országok, az 5,9 százalékos magyar szint megfelel az európai uniós átlagnak – közölte a pénzügyminiszter.    

Régi baloldali trükk: azzal vádolnak, amit ők maguk csináltak” 

– fogalmazott Facebook-bejegyzésében a pénzügyminiszter. Varga Mihály szerint hiteltelen választási költségvetésnek nevezni egy olyan büdzsét, amely egy rendkívüli válság után a gazdaságot indítja újra. Ahogy az elmúlt 10 év is alátámasztja, az újraindítást követően visszatérünk a hiány- és adósságcsökkentő pályára – tette hozzá.   

(MTI, Facebook)

Fotó: MTI/Máthé Zoltán

Összesen 16 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Varga Mihály bezáratta a drogelosztóként is működő budapesti adó- és vámmentes Kínai Különleges Gazdasági Övezetet.
Az eltitkolt bevételek után kirótt bírság és pótlék többszörösen fedezi
a teljes magyar államadósságot.
100.000-nél több illegálisan bevándorolt kínai torlódik a záhonyi átkelő kilépési oldalán.

Na ez igaz vagy álhír szerinted?

Az ellenzékkel kapcsolatban a kisebb hiba a hazugságuk. A nagyobb hiba, hogy el is hiszik amit mondanak, kommunikálnak. Ennek következtében pedig, jó esély van arra, hogy Magyarország úgy jár ahogy 2002-2008 között járt.

Máskülönben ellenzéki oldalon nincs semmi változás, mert ugyanazok találhatók meg a vezetői posztokon, vagy a háttérben akik 2010 előtt hatalmon voltak.

Dobrev egy kakukktojás a te szeretteid névfelsorolásában. Számottevően tevékeny volt és politikailag éppcsak hátrébb aktív is már anno .

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés