Lazítás a turizmusban: jöhetnek hazánkba a beoltott orosz turisták is

2021. július 27. 12:25
Az oroszok körében Magyarország mindig kedvelt célországnak számított, és azzal, hogy a beoltott orosz turisták újra ellátogathatnak Magyarországra, a szektor nagy segítséget kap – véli Szentkirályi Alexandra.

„Újabb lehetőség a turizmusnak, jöhetnek Magyarországra az orosz turisták” – számolt be a Facebookon Szentkirályi Alexadra kormányszóvivő. A poszt tanúsága szerint keddtől beutazhatnak Magyarországra azok az orosz turisták, akik rendelkeznek oltással.

„A turizmusból, a vendéglátásból élő több százezer munkavállaló számára rendkívül fontos, hogy a belföldi turizmus mellett a külföldi turizmus is újra tudjon indulni, hiszen a magyar gazdaság szektorai közül ez szenvedte el a legnagyobb kárt a világjárvány miatt életbe lépő korlátozások miatt” – írta a kormányszóvivő. 

A magyar védettségi igazolványoknak köszönhetően az alábbi országokba lehet korlátozásmentesen beutazni:

Albánia, Bahrein, Ciprus, Cseh Köztársaság, Észak-Macedón Köztársaság, Georgia, Horvátország, Kazah Köztársaság, Marokkó, Moldova, Mongólia, Montenegró, San Marino, Szerb Köztársaság, Szlovákia, Szlovénia, Törökország, Ukrajna, Üzbegisztán.

Fotó: Szentkirályi Alexandra, Facebook

Összesen 9 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés