Megkéseltek egy Charlie Hebdo feliratú pólót viselő nőt Londonban

2021. július 26. 18:51
A harminckilenc éves megtámadott nő fejsérüléseket szenvedett.

A hatóságok egyelőre nem nyilatkoztak a 39 éves nő kilétéről, de a közösségi médiában és a YouTube videómegosztó oldalon megjelent értesülések szerint Hatun Tash keresztény aktivistáról van szó, aki a Védd Krisztust, bíráld az iszlámot (DCCI) nevű vallási szervezet igazgatója.

A támadás még vasárnap délután történt a londoni Hyde park hagyományosan szabad véleménycserék folytatásáról ismert Speakers' Corner részén. Az utóbbi években a nyilvános viták során egyre gyakrabban előkerültek a iszlamista szélsőségek. Az elkövető elmenekült a helyszínről, a kést a helyszínen megtalálta a rendőrség. A múltban több hasonló támadás is érte már Hatun Tasht.

A YouTube-ra feltöltött videón látható, hogy egy kapucnis, feketébe öltözött férfi közelíti meg a nőt és többször megszúrja, majd elmenekül a helyszínről. A nő a Charlie Hebdo című francia szatirikus hetilap logójával díszitett pólót viselt, amin még a L'amour plus fort que la haine (A szeretet erősebb a gyűlöletnél) felirat volt olvasható.

2015. január 7-én két francia dzsihadista hatolt be a Charlie Hebdo szatirikus hetilap párizsi szerkesztőségébe, ahol 12 embert megöltek, és 11-et megsebesítettek. A lap a többi között Mohamed prófétáról készült gúnyrajzok miatt vált a szélsőségesek céltáblájává.

(MTI) 

Nyitókép: Youtube

Összesen 77 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

A "biztonságos" nagy fényes nyugat. Ja nem!

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés