Elmaradt a nemzetbiztonsági bizottság ülése

2021. július 26. 14:38
Határozatképtelen volt a kémszoftver ügyében összehívott bizottsági ülés.

Határozatképtelen volt az Országgyűlés nemzetbiztonsági bizottságának hétfői zárt ülése, amelyen a Pegasus nevű izraeli kémszoftver magyar vonatkozása volt az egyetlen napirendi pont. A testület baloldali tagjai ettől még kérdezhették Pintér Sándor belügyminisztert a Pegasus-ügyről.

Európa, sőt a világ összes országának – amelynek fontos saját szuverenitásának megvédése – rendelkeznie kell ilyen kémszoftverrel – jelentette ki az Országgyűlés nemzetbiztonsági bizottságának hétfői zárt ülését követően Molnár Zsolt szocialista politikus, aki a testület ellenzéki tagjaival, Stummer Jánossal (Jobbik) és Ungár Péterrel (LMP) „nyolcszemközti beszélgetést” folytattak Pintér Sándor belügyminiszterrel. Ennek ellenére az ellenzéki politikusok később azt állították, hogy nem tettek fel kérdéseket a tárcavezetőnek, ugyanakkor tájékoztatták, hogy a bizottság kiszélesíti múlt héten indított belső ellenőrzését és minden, a testület által tárgyalt közbeszerzési mentesítés alóli kérelmet átvizsgálnak, továbbá arra kérték, hogy segítse belső ellenőrzésüket.

Mivel a kormánypárti képviselők nem jelentek meg a tanácskozáson, ezért Stummer János, a bizottság jobbikos elnöke bejelentette, hogy a parlament őszi ülésszakának első napján nyolc órára újra összehívja a bizottság ülését, amelyen meghallgatják a Nemzetbiztonsági Szakszolgálat éves beszámolóját és ténymegállapító vizsgálatot kezdeményeznek a kémszoftver ügyében.

(MTI)

Nyitókép: MTI/Szigetváry Zsolt

Összesen 135 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Nem jó kommunikáció a Fidesz részéről ha az egész hamis állítás!
Így sokak arra gondolnak, hogy lehet, hogy.............

Legyünk őszinték.
1. Fordított esetben a Fidesz, mi, ugyanígy járnánk el.
2. Nem értem, miért nem vettek részt a fideszesek az ülésen, ez egyszerűen érthetetlen.
3. Ha már nem vettek részt, a választók elvártak volna egy értelmes és egyértelmű magyarázatot.
Szóval:
- biztos vagyok benne, hogy a kormány nem hallgatott le senkit törvényellenesen
- és abban is biztos vagyok, hogy ezt az egész cirkuszt borzalmasan kezelte.
És a legbiztosabb abban vagyok: Magyarország polgárai - kitüntetetten a nemzeti-patrióta oldal mellett állók - többet érdemelnek, világos, tisztán egyértelmű helyzetismertetést.
Nemcsak Pegazus-ügyben.
Időnként - de nem, inkább programszerűen úgy tűnik: a kormánykommunikáció szinte perverz örömét leli abban, ha az embereket bizonytalanságra utalja, bizonytalanságban hagyja, sőt: ezt fokozza...
Fiúk, Viktor!
Magyarország TÖBBET ÉRDEMEL.
Jelen esetben legalább egy egysorost:
"A kormány gyűjti a Pegazussal kapcsolatos történésekről az információt, és amint érdemleges adatokat talál, mint eddig mindig, semmit nem titkol, ellenben minden információnak nyilvánosan teret ad."

Vannak tabuk, amiről nem beszélünk, ez így létezik a világ minden országában.
Ez az ún. Pegazus-ügy abszolúte: NEM TABU.
Ezért érthetetlen a kormányoldal.

A Nemzetbiztonsági Bizottság ülése titkos.
Bármit elmondanak, tilos továbbadni.
Tehát: ez egyáltalán nem szófecsérlés, akár így, akár úgy.
A gond az, ha bojkottálsz, ez az átlagembernél úgy jön le: merzt titkolni valód van, tehát bűnt követett el a hatalom, a kormány, a Fidesz, az Orbán...
Erről van szó.
Miért vágják - szándékosan! - maguk alatt a fát.
Arról már nem is beszélek, a RENGETEG ALJAS RÁGALMAZÁSOK KÖZÖTT, ennek a hallgatásnak milyen visszhangja , és ezúttal JOGOS! visszhangja van Nyugaton.
Ami az átlag nyugatinak azt mondka:
ha a magyar kormány, Orbán egy botránnyal kapcsolatban nem hajlandó a Nemzetbiztonsági Bizottság előtt felvilágosítást adni: az színtiszta diktatúra, autokrácia, arrogancia.
És ebben, EBBEN A PEGAZUS-ÜGYBEN, EBBEN A TEKINTETBEN, HOGY BOJKOTTÁLTA AZ ÜLÉST, ennek a nyugati átkagembernek 100%-osan igaza van.
A közvélemény ebből azt a következtetést vonja le: a magyarok, Orbán: komolytalanok, megbízhatatlanok, inkorrektek.
és ez kihatással van a gyermektörvényre, a helyreállítási pénzek, a jogállamisági rágalmak megítélésének jogosságára is, A MI, A MAGYAROK HÁTRÁNYÁRA.
Ennyi.
Akik nyugaton kiállnak mellettünk a támadásokkal szemben, azok most néznek maguk körül és elgondolkodnak:
érdemes Magyarországot védelmezni?

"„Ideje Orbán Viktort legalább lélekben megbuktatnunk, hogy jövő tavasszal csak szentesíteni kelljen a nép akaratát. Végérvényesen méltatlanná vált a nemzet vezetésére és szolgálatára azzal, hogy még csak magyarázkodni sem hajlandó a megfigyelési botrány miatt, nem hogy lemondani! Ez az igazi botrány!”"
Erről beszélek:
egy jogos kritika Orbán ellen HITELESÍTI A RENGETEG ALJAS RÁGALMAT, mert lám, Orbán ilyen...

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés