A magyar női kézilabda-válogatott csapatkapitányának véget ért az olimpia

2021. július 26. 16:48
Kovacsics Anikónak a hétfő délelőtti edzésen egy szerencsétlen ütközés közben kiújult a sérülése, ezzel biztossá vált, hogy a tornán már nem szerepelhet.

A Fradi.hu információi szerint Kovacsics Anikó 2021. március 31-én szenvedett súlyos sérülést az Alba Fehérvár elleni bajnoki mérkőzésen. A klasszis irányító az eset másnapjától kezdve megfeszített tempóban végezte a rehabilitációt annak érdekében, hogy a tokiói olimpián a magyar válogatottat segíthesse. A felkészülés hajrájában Montenegró, majd a két Brazília elleni mérkőzésen visszatért, és a válogatottunk első olimpiai összecsapásán, Franciaország ellen is pályán volt.

A hétfő délelőtti edzésen azonban egy szerencsétlen ütközés közben sajnos kiújult a sérülése, s ezzel biztossá vált, hogy a tornán már nem szerepelhet. Hazautazását követően további vizsgálatok várnak rá. A magyar válogatott kedden, magyar idő szerint hajnali 4 órakor lép pályára Brazília ellen, Kovacsics Anikó helyére Helembai Fannyt cseréli be a tizenöt fős keretbe.

„A hétfő délelőtti edzés alatt Kovacsics Anikó korábban sérült válla kificamodott. A vizsgálatot követően helyretettem a sérült ízületet, de Anikónak sajnos véget ért az olimpia, további vizsgálatok várnak rá, ezek ismeretében dől majd el a további kezelés.” – mondta el Dr. Lohner Balázs csapatorvos. 

Elek Gábor szövetségi kapitány az esettel kapcsolatban pedig úgy fogalmazott: „Nehéz elmondani, mekkora veszteség a csapatnak, hogy Anikó nem tudja folytatni az olimpiát, szakmai és emberi szempontból egyaránt. Nem egyszerű a helyzetünk, de természetesen mennünk kell tovább, készülünk a brazilok ellen, hiszen nagyon kevés idő áll rendelkezésre a meccsig. Anikónak jobbulást, gyógyulást kívánunk!”

Nyitókép: MTI/Illyés Tibor

Összesen 14 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Gyógyulást! Nagyon fog hiányozni.

A franciák ellen biztatóan játszottak, aztán jött a brazil meccs. Egyszerűen nem tudom felfogni azt, hogy kinek az őrült ötlete volt egy csoportellenféllel két felkészülési meccset is játszani az Olimpia előtt, ez egyáltalában nem szokás. Ők titkolták a kártyáikat, mi meg óhatatlanul megmutattunk néhányat, az eredmény ( -10) ismert.

Én is. Ahogy kiabált ez az edző a lányokkal és ahogy nyilatkozott róluk, az nagyon nem tetszett nekem.
El nem tudnám képzelni, hogy Rossi szünetben bemegy az öltözőbe és leordítja a focistái fejét.
Ez az edző ezt csinálta.
Ezek lányok, nők, érzékenyek, így nem lehet beszélni velük. Csak begörcsölnek tőle, jobb eredményt ebben a stílusban nem lehet elérni egy női csapattal.
Biztatni kellett volna, hogy jók vagytok, meg tudjátok csinálni, stb.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés