Szivárványt vetítettek a Képviselői Irodaházra

2021. július 24. 10:18

A Képviselői Irodaházra többek között a „Büszke melegek vagyunk”, „Büszke leszbikusok vagyunk” és a „Büszke biszexuálisok vagyunk” feliratokat vetítették.

2021. július 24. 10:18
null

Éjjel aktivisták szivárványszínű és magyar zászlókkal világították ki Budapestet, mint közleményükben írják, azért tették ezt, „hogy olyan üzenetet küldjenek a magyar kormánynak, amelyet nem lehet figyelmen kívül hagyni: Az LMBTQ emberek is részei a magyar társadalomnak, és ugyanazokat a jogokat érdemlik, mint minden más állampolgár” – számol be a Telex.

A Képviselői Irodaházra többek között a „Büszke melegek vagyunk”, „Büszke leszbikusok vagyunk” és a „Büszke biszexuálisok vagyunk” feliratokat is rávetítették a Duna túloldaláról.

A kivilágítós akciót a Budapest Pride Felvonulás előtti éjszakára időzítették, az All Out és a Budapest Pride aktivistái állnak mögötte.

Fotó: Telex/Alicia Peres

Kapcsolódó cikkek

Összesen 132 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
matykox
2021. július 25. 09:51
Buzik büszkék? Ugyan mire??
borsika
2021. július 24. 20:58
Na lássuk csak. Ha buzi vagy, akkor vannak ugyanolyan jogaid, mint egy egészséges embernek, ha egészséges emberként élsz. Ez szerintetek nem lehetséges. Nem is kötelező, mindenki úgy él, ahogy neki jólesik, míg másokat nem zaklat vele. Csakhogy így pedig speciális jogokról beszélhetnénk, de arra nincs kereslet. Semmilyen speciális jog nem irányulhat arra, hogy gyerekek életével kisérletezzen bárki. A gyerek nem divatos háziállat. Egy vak emberen nem segít, ha jogot kap az autóvezetésre. Ez a parádé pedig rengeteg közömbös ember ellenszenvét váltja ki. Ha nektek Klárifári tapsikolása kell, hajrá, arra jó. Semmi többre nem.
Tibesz26
2021. július 24. 17:50
dögölyjön meg minden lmbtq terrorista
nempolitizálok
2021. július 24. 17:14
Ez van most ezeknél sarló kalapács helyett.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik