Feltételekhez köti a kormány az EU-s helyreállítási pénzek elfogadását

2021. július 24. 11:19
A kormány azt szeretné, hogy az EU tartsa tiszteletben az Alapjogi Charta 14. és 21. cikkében rögzítetteket.

A helyreállítási terv szerint hazánknak járó, európai uniós forrásokkal kapcsolatos kérdésekről szóló kormányhatározat jelent meg a Magyar Közlönyben.

Az Orbán Viktor miniszterelnök által jegyzett kormányhatározat szerint az Európai Bizottság – az Európai Parlament politikai nyomásgyakorlásának engedve – a  gyermekek védelme érdekében megvalósított hazai jogalkotással összefüggő politikai ellenvéleménye okán hazánk helyreállítási tervének elfogadását késlelteti – írja az Index.

A határozat ezzel összefüggésben kimondja, hogy a helyreállítási terv keretében Magyarországnak járó összegek csak akkor fogadhatók el,

ha az Európai Bizottság nem támaszt Magyarországgal szemben olyan feltételt, amelyet más tagállamokkal szemben nem alkalmaznak.   

A feltételek

Az EU tartsa tiszteletben az Alapjogi Charta 14. cikkében rögzítetteket: „...a szülők azon jogát, hogy gyermekeik számára vallási, világnézeti vagy pedagógiai meggyőződésüknek megfelelő nevelést biztosítsanak, tiszteletben kell tartani az e jogok és szabadságok gyakorlását szabályozó nemzeti törvényekkel összhangban”.   

Valamint a 21. cikkben rögzítetteket, miszerint a nemek közötti megkülönböztetés fogalmát a szöveg eredeti, hagyományos (biológiai) jelentése szerint alkalmazzák.

Kép: makronóm.mandiner

Összesen 354 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Ezeknél a duplagondol, a duplaplusznemjó, az újbeszél már a lopással, csalással, korrupcióval, zabrálással egyforma mértékben fordul elő.

Csak okosan és hideg fejjel.

Egyértelmű, hogy az EU megsérti az EU Alapjogi Charta 14. és 21. cikkben foglaltakat.

14. cikk Az oktatáshoz való jog
(3) Az oktatási intézmények demokratikus elvek figyelembevételével történő alapításának szabadságát, valamint a szülők azon jogát, hogy gyermekeik számára vallási, világnézeti vagy pedagógiai meggyőződésüknek megfelelő nevelést biztosítsanak, tiszteletben kell tartani az e jogok és szabadságok gyakorlását szabályozó nemzeti törvényekkel összhangban.

21. cikk A megkülönböztetés tilalma
(1) Tilos minden megkülönböztetés, így különösen a nem, faj, szín, etnikai vagy társadalmi származás, genetikai tulajdonság, nyelv, vallás vagy meggyőződés, politikai vagy más vélemény, nemzeti kisebbséghez tartozás, vagyoni helyzet, születés, fogyatékosság, kor vagy szexuális irányultság alapján történő megkülönböztetés.

A 14. cikkben foglaltak figyelembevételével megsérti az EU a szülő jogát, a 21 cikk figyelembevételével pedig a genetikai tulajdonság és as ehhez kapcsolódó szexuális irányultság alapján tesz különbséget.

Mindezt diktatórikusan akarja végrehajtani, amely demokrácia ellenes.

11. cikk A véleménynyilvánítás és a tájékozódás
(1) Mindenkinek joga van a véleménynyilvánítás szabadságához. Ez a jog magában foglalja a véleményalkotás szabadságát, valamint az információk és eszmék megismerésének és közlésének szabadságát anélkül, hogy ebbe hatósági szerv beavatkozhatna, továbbá országhatárokra való tekintet nélkül.

Az EU ebben a cikkben foglaltakat is megsérti, mivel kényszerít, szankcionál, vádolja azokat akik e témában nem értenek vele egyet.

Én is így csinálnám, ha rajtam múlna a döntés.

Rosszul értelmezed. A helyes értelmezés: A gyermekek jövője nem fejezhető ki pénzben.

Ha a szülők többsége kéri, tegyük hozzá. Különben szegregálni kell, ugyebár azaz külön buziosztályokat kell indítani.

Mostmár csak az a skill hiányzik, hogy az ütést és az adást meg tudd különböztetni.

... ez sem így vót.

Ausztráliában aki idegen érdekekért akár csak megszólal megkapja azonnal az un-australian megbélyegző jelzőt.

Ó, hát megmondták: a "homofób", "LGBT" személyeket károsan érintő törvény ellentétes a - dobpergés - "szolgáltatások szabad áramlásával". Mindezt úgy, hogy számtalan kisebbségvédelmi törvény van (kivéve az őshonos nemzeti kisebbségeket, ugyebár)
Mondjuk ez még mindig eggyel jobb annál, mintha azt mondaná az Európai Bíróság feje, hogy "Magyarországot elmarasztalom az ügyben, indoklásom a következő: pritty-pratty-prutty. Továbbá agele-begele"
Bár, ha így haladunk tovább, eljutunk Alíz csodaországába.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés