Szabadstrand nyílik a Római-parton

2021. július 23. 17:30
Utoljára 1973-ban működött hivatalos fürdőhely a Római-parton.

Hamarosan megnyit a Római-parti Plázs, egy hely, ahol szervezett körülmények között, folyamatos vízminőség-ellenőrzés mellett ingyen fürdőzésre lesz lehetőség – olvasható az óbudai önkormányzat honlapján. 

Mint írják, évtizedekkel ezelőtt a Római-part a budai vízi élet felkapott, nyüzsgő központja volt, mivel szennyezésmentes, fürdésre alkalmas hely, így nemcsak a környéken élők, de a fővárosiak körében is kedvelt fürdőhelynek számított.

A vízminőség romlása miatt viszont a kijelölt fürdőhelyeket 1973-ban megszüntették, a főváros területén a fürdést betiltották. „A folyamatos vízminőség-vizsgálat eredményei alapján azonban kijelenthető: újra kiváló minőségű a természetes fürdővíz, ezért Óbuda-Békásmegyer Önkormányzat a Duna budapesti szakaszán, a Római-parton előreláthatólag július 30-tól kijelölt fürdőhelyet üzemeltet.

A Római-parti Plázson vízimentő-szolgálat is jelen lesz a nyitvatartási időben, azaz délelőtt 11 és este 7 között, de lesz éjszakai őrség is. A fürdési idény az erről szóló határozat szerint 2021. július 30-tól augusztus 22-ig tart.

Nyitókép: YouTube. Illusztráció.

Összesen 14 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés