Két arannyal már Magyarország lehet népességarányosan a világ legsikeresebb sportnemzete

2021. július 23. 8:34
Magyarország népességarányosan a második legsikeresebb nemzet, viszont nagy eséllyel a mostani olimpia végén mi lehetünk a listavezetők.

Magyarország a nyári olimpiákon eddig 175 aranyérmet nyert, míg a finnek „csak” 101-et. Így az egy főre jutó aranyérmek száma egymillió lakosra vetítve 18,07 a magyaroknál és 18,26 a finneknél – számolt be a hirado.hu.

Ha a finnek nem szereznek aranyérmet az olimpián, akkor a magyar olimpiai csapat már két arany megszerzésével átveheti a vezetést, hiszen ebben az esetben az egymillió főre jutó magyar aranyérmek száma 18,276 lesz.

Amennyiben a finnek egy aranyat nyernek, az ő értékük 18,437-re módosul, amiből az következik, hogy sportolóinknak négy aranyérmet kell szerezniük, hogy 18,482-re javítsák az egymillió magyarra jutó aranyak számát. A finnek két első helyezése esetén már hat aranyérem kell az élre ugráshoz, és nagyságrendileg elmondható, hogy minden további finn aranyra két magyar első helyezéssel kell válaszolnunk, hogy legalább a 2024-es párizsi játékokig mi lehessünk a lista élén.

Viszont, minden esélyünk megvan az élre kerülésre, mivel 1988 óta csak egyetlen egyszer fordult elő az, hogy a finnek két aranyat nyernek, illetve ahogy mi is megírtuk, Magyarország 9 aranyéremre esélyes, míg ugyanezen elemzés szerint a finnek nemhogy aranyat, de érmet sem fognak szerezni Tokióban.

Nyitókép: MTI/AP/Szaszahara Kodzsi

Összesen 22 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés