Harmadik

2021. július 23. 06:48

Amit most az Orbán-kabinet „felajánl”, az nem jófejség, hanem kár- vagy még inkább életmentés a hiba beismerése nélkül.

2021. július 23. 06:48
null
Hargitai Miklós
Hargitai Miklós
Népszava

„Az, hogy az EU-ban másutt még nem nagyon ajánlják a harmadikat, azért van ugyanis, mert sehol máshol nem oltottak kínaival (nemhogy az időseket; senkit). Ez a legfontosabb, amit le kellene szögezni. És – mivel itt valóban emberéletekről van szó – tényleg be kellene fejezni a pillanatnyi politikai érdekek által vezérelt mellébeszélést. Az olyasmit például, amit az illetékes miniszter, Kásler Miklós engedett meg magának, amikor azt mondta: „A tudományos álláspont az, és ebben nincs vita Magyarországon, hogy az mRNS-vakcinák után a másik kettőből, tehát vagy az elöltvírus-vakcinákból, vagy vektorvakcinából kell a harmadik oltást adni, és fordítva”.

Nem, kedves miniszter úr a tudomány álláspontja egyrészt az, hogy a kínait jó lenne most már hanyagolni (eddig is jobb lett volna), másrészt pedig, ahogy a kormánytagokénál valamivel nagyobb respektusú Karikó Katalin kifejtette: »az mRNS-t tartalmazó Pfizernél vagy a Modernánál lehet ugyanaz a harmadik oltás«.

Eddig 30 ezer embert vesztettünk a tudomány semmibevétele és a kormánykommunikáció lódításai miatt (is). Nem lenne végre itt az ideje az igazmondásnak?”

Kép forrása: MTI Fotó: Mohai Balázs

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Kapcsolódó cikkek

Összesen 161 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Bito
2021. július 24. 09:31
Dr hargitai Te nem tudományos vagy, hanem a dk-s gazdi kutyuskája! Másokat lebeszélni az oltásról gazdasági, vagy politikai előnyökért, előre eltervelt gyilkossag. A Magyarok feláldozhatók, csak a ti fajtátok nem? Ugye????
silenceCZ
2021. július 24. 08:14
megvan, hogy a liberálnáci szarok olyan vakcina ellen kampányolnak, amelyik Magyarországon megmentett néhány ezer életet? Mocskos gyilkosok.
Robertoo
2021. július 23. 22:32
Hazudik.
amca
2021. július 23. 22:20
Ócska ,primitív HULLARABLÓ. REMÉLEM ELVISZ A COVID.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik