Harmadik

2021. július 23. 6:48

Hargitai Miklós
Népszava
Amit most az Orbán-kabinet „felajánl”, az nem jófejség, hanem kár- vagy még inkább életmentés a hiba beismerése nélkül.

„Az, hogy az EU-ban másutt még nem nagyon ajánlják a harmadikat, azért van ugyanis, mert sehol máshol nem oltottak kínaival (nemhogy az időseket; senkit). Ez a legfontosabb, amit le kellene szögezni. És – mivel itt valóban emberéletekről van szó – tényleg be kellene fejezni a pillanatnyi politikai érdekek által vezérelt mellébeszélést. Az olyasmit például, amit az illetékes miniszter, Kásler Miklós engedett meg magának, amikor azt mondta: „A tudományos álláspont az, és ebben nincs vita Magyarországon, hogy az mRNS-vakcinák után a másik kettőből, tehát vagy az elöltvírus-vakcinákból, vagy vektorvakcinából kell a harmadik oltást adni, és fordítva”.

Nem, kedves miniszter úr a tudomány álláspontja egyrészt az, hogy a kínait jó lenne most már hanyagolni (eddig is jobb lett volna), másrészt pedig, ahogy a kormánytagokénál valamivel nagyobb respektusú Karikó Katalin kifejtette: »az mRNS-t tartalmazó Pfizernél vagy a Modernánál lehet ugyanaz a harmadik oltás«.

Eddig 30 ezer embert vesztettünk a tudomány semmibevétele és a kormánykommunikáció lódításai miatt (is). Nem lenne végre itt az ideje az igazmondásnak?”

Kép forrása: MTI Fotó: Mohai Balázs

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 159 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Ne tégy hamis tanúbizonyságot! Nem ártana az ellenzéki újságíróknak néha a Tízparancsolatot átnézni.

MIndhárman kínait kaptunk, akkor még minden másból hiány volt, úgy döntöttünk, nem várunk. Meg vagyok győződve arról, h. jól jártunk. Ketten semmi különöset nem tapasztaltak az oltás után, én mindkettő után egy hétig rosszul voltam.

Biztos vagyok abban, h. jól jártunk a kínaival, még harmadiknak sem tartanám rossz választásnak.

A 30ezer halottat felemlegetni, ismerve a valóban tömeges halálozást egy-egy idősotthonban, aljasság minősített esete, különösen, miután nálunk mindenki covidos halott, akinek covidja IS volt, függetlenül más betegségeitől. Ezt ma már minden, az eseményeket figyelemmel kísérő tudja.

És természetesen a Zorbán miatt haltak meg a többiek is milliószámra Los Angelestől Moszkváig, Buenos Airestől Londonig.

Ezek tényleg elmebetegek.

Hargitai egy demagóg alak, aki bemutatja azt a jelenséget, amikor minél kevesebbet tud valaki egy adott dologról, annál inkább hajlamos túlbecsülni a saját tudását.

https://mandiner.hu/cikk/20210..
..._izrael_39_szazalekosra_csokkentette_a_pfizer_vakcina_hatasossaganak_ertekeleset

Ott a Semmelweis egyetem kutatási eredménye. Semmi baj nincs a kínai vakcinával. Kicsit minden vakcina lutri volt, főleg a hatásosságot tekintve, a hosszútávú eredményesség, a mutánsokkal szembeni hatásosság meg most derül ki, mert a mutáns lényegében új vírus. A Pfizer is már harmadik oltást javasol!

Nem értem, miből gondolják a bolsiknál, hogy ezzel a primitív hazugsággal bárkit meg tudnak hatni.

A szerzőnk esetleg közzé tehetné, hogy mi a Covid-halál számolásának nemzetközi kritériuma.
Azzal kellett volna írását kezdeni.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés