Rusvai: Az influenza elleni oltásokat is keverik, az nem zavar senkit

2021. július 22. 17:34
A harmadik oltás kapcsán a virológus megjegyezte, hogy immunológiai értelemben bármelyik vakcinával végezhető a harmadik oltás.

1,5-2 millió embert oltottak orosz és kínai vakcinákkal, amelyek tényleg hatékonyan szolgálták a védekezést. Nagyon szeretném, ha senki nem ringatná magát abban a tévhitben, hogy ezek a vakcinák nem működtek jól – mondta az ATV Startban Rusvai Miklós virológus. Szerinte más kérdés, hogy a vakcinák egy része bizonyos kor felett nem vált ki kellő védelmet.

A harmadik oltás kapcsán a virológus megjegyezte, hogy Kásler Miklósnak abban igaza van, hogy immunológiai értelemben bármelyik vakcinával végezhető a harmadik oltás. Viszont az is igaz, hogy nincs tapasztalat a vakcinamixeléssel, de általában a harmadik oltás sincs kitapasztalva. Rusvai kifejezetten örül annak, hogy a harmadik oltás lehetősége adott azok számára, akik az első két oltás során nem immunizálódtak kellőképpen.

A negyedik hullám elkerüléséről akkor lehetne beszélni, hogy ha a még immunizálásra váró 2,5 millió embernek legalább a fele felvenné az oltást

– azonban a virológus szerint erre nem sok esély van.

 

 

Kép forrása: atv.hu

 

Összesen 42 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés