Gyurcsány kormányzása alatt használhatták politikai célokra a titkosszolgálatot

2021. július 22. 18:44
Gyurcsány tiltakozik az állítólagos lehallgatás miatt, pedig volna mit megmagyaráznia.

„Ha igaz, hogy a kormány vég nélkül lehallgatott újságírókat, üzletembereket, független értelmiségieket, politikusokat, akkor ugye ezek hazaáruló bűnözők” – írta Facebook-bejegyzésében Gyurcsány Ferenc az állítólagos lehallgatási üggyel kapcsolatban. 

Ám mint a Magyar Nemzet is fogalmaz: Gyurcsány kormányzása alatt számos példát lehet felhozni, amikor a titkosszolgálatokat politikai célok mentén használhatták.

2008 júniusában kétszer is találkozott Laborc Sándor, az akkori Nemzetbiztonsági Hivatal (NBH) (az elhárítás, jogutódja jelenleg az Alkotmányvédelmi Hivatal) vezetője Portik Tamással. A találkozók célja az MSZP hatalmának megtartása, a 2010-es választások befolyásolása lehetett.

Nekünk az lenne a dolgunk, hogy erősítsük a miniszterelnök urat [Gyurcsányt] vagy magában legalább az MSZP-t”

– hangzott el Portik szájából a találkozón, amelynek leirata később nyilvánosságra került. A második találkozón szóba került: „Mi az, ami még szerintem önt érdekli? Média, önkormányzat, bíró, ügyvéd, ügyész?” – kérdezte Portik. Laborc válasza pedig az volt, hogy „ez így”. A két fél lényegében abban állapodhatott meg, hogy Portik információkat gyűjt és kreál fideszes politikusokról. A sikeres, zavartalan munkavégzés érdekében Laborc Sándor még egy biztonságos telefont is intézett Portik Tamás számára.

Laborc Sándort később – már a Bajnai-kormány idején – Balajti László váltotta az NBH élén, aki távol tartotta a hivatalt a politikától. Ám elődje ténykedésével kapcsolatban kénytelen volt feljelentést tenni hivatali visszaélés és más bűncselekmények miatt. Demeter Ervin akkori fideszes honatya úgy fogalmazott az ügy kapcsán: a 2010-es kormányváltás után derült fény arra, hogy van olyan műveleti dosszié, amiben a Fidesz elnöksége és a pártelnök közötti, 2006-os telefonbeszélgetés tartalmát rögzítették.

A volt főigazgatónak Ovi és Bajusz néven volt telefonbeszélgetéseket és kapcsolatokat elemző dossziéja,

amelyből egyes szakértők arra következtettek, hogy ezek a mappák Orbán Viktor és Kövér László lehallgatott beszélgetéseit tartalmazták.

Laborc Sándor jelenleg a Demokratikus Koalíció tanácsadójaként tevékenykedik.

Nyitókép: MTI/Koszticsák Szilárd

 

Összesen 51 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Miért tűnt a Mesterházy poszt?

Bizony, bizony. Pinoccio lehallgattatta Orbán Viktort és családját.

A kommunisták nagy hasznot hajtottak és hajtanának bármikor a Nyugatnak. Komprádorok.

Biztos így van, hiszen Soros-NGO állitja.
Ti annyira hülyék vagytok, hogy még erre sem figyeltetek. Miért nem vmi ismeretlen szervezetetek dobta be a hírt? Akkor akár 2 napig is elhitte volna a közvélemény.

Hát már nem neki kampányolsz??? Mégsem izlik a moslék? Kicsit aljas volt a Cseh Katkát lejárató húzása, dehát a ti haverotok, ismeritek, milyen.

Feri a Nagy Lajos által ellopott dossziékból dolgozott, dolgozik........tartja sakkban saját korrupt párttársait, szövetségeseit.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés