Péntektől látogatható Mihály román király autószerelő műhelye

2021. július 21. 17:27
Megnyitják a látogatók előtt pénteken Mihály román király autószerelő műhelyét az Arad megyei Soborsinban (Savarsin) – közölte szerdán az Agerpres hírügynökség.

A soborsini királyi rezidencia májusban nyitotta meg kapuit a látogatók előtt. A nyitás után a király autógyűjteményét, a rezidencia vendégházát és a 6,5 hektáros kastélyparkot lehetett látogatni. Az autókhoz és repülőkhöz szenvedélyesen ragaszkodó Mihály király 1943-ban rendezte be Soborsinban az első autószerelő műhelyét. 1948-as száműzése után Svájcban telepedett le, ahol hobbiként űzte az autószerelést, és sok értékes gépkocsit összegyűjtött. Ezt a gyűjteményt és a svájci Versoix-ban berendezett műhelyt mutatja meg a királyi család a soborsini rezidencia látogatóinak.    

A királyi rezidencia május elsejétől október elsejéig látogatható pénteki, szombati és vasárnapi napokon, szervezett csoportokat azonban előzetes bejelentés alapján a látogatási időn kívül is fogadnak.    

A 2017 decemberében 93 éves korában elhunyt Mihály király gyermekként 1927 és 1930 között, majd 1940 és 1947 között volt Románia uralkodója. Fontos szerepet játszott az 1944. augusztus 23-i fordulatban, amikor a már hadszíntérré változott Románia szakított addigi szövetségeseivel, a tengelyhatalmakkal, és az antifasiszta koalíció oldalára állt át. A királyt a Romániában berendezkedő kommunista hatalom 1948-ban lemondásra és Románia elhagyására kényszerítette.

(MTI)

Fotó: Wikipedia

Összesen 12 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Pontosan azt kapta, amit megérdemelt. Amúgy a családfáján az árulásért nem kellett a szomszédba menni, az elődjét, nagyapját, Ferdinándot szintén árulásért tagadták ki a Hohenzollern házból.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés