Alapjogokért Központ: Megelőző csapás lehet a népszavazás

2021. július 21. 17:00
Szánthó Miklós, az Alapjogokért Központ igazgatója szerint a referendum színvallásra kényszeríti majd a hazai politikai erőket is: kiderül, hogy kik állnak a gyermekek jogainak védelme oldalán és kik azok, akik már ezt is feláldoznák a gender-propagandának. Kovács István, a szervezet projektvezetője hangsúlyozta: nincs semmilyen jogi alapja annak, hogy a gyermekvédelmi törvényre hivatkozva az Európai Unió forrásokat vonjon meg hazánktól.

Az Alapjogokért Központ üdvözli a miniszterelnök által bejelentett népszavazási kezdeményezést – jelentette be mai sajtótájékoztatóján Szánthó Miklós, a szervezet igazgatója, hozzátéve, hogy mindenkit arra bíztatnak, vegyen részt majd a referendumon. Mint mondta, hosszú évek óta képviselik azt az álláspontot, hogy igent mondanak a gyermekvédelemre és nemet a gender-ideológiára. 

Szánthó emlékeztetett, hogy az Alapjogokért Központ hívta fel először a figyelmet arra, hogy az Isztambuli Egyezmény valójában nem a nők védelmére irányul, hanem a társadalmi nem, azaz a gender bevezetésére, elfogadására. Ez ma már több tagállamban meg is valósult. 

Az igazgató kifejtette: a migrációhoz hasonlóan most is egyszerre van szó világnézeti és szuverenitási vitáról. 

Az Európai Unió ezt az ideológiai nyomást szuverenitás-sérelem és hatáskör-elvonás árán is meg akarja valósítani, rákényszeríteni a tagállamokra. 

Szánthó szerint az Unió fokozza a nyomást, ennek jele a tegnap a hazánkról kiadott jogállamisági jelentés is. 

Mint mondta a népszavazási kezdeményezés azért is előremutató, mert egy megelőző csapás lehet ebben a küzdelemben, kimondva, hogy nálunk nem valósulhat meg az, ami már számos nyugat-európai országban igen. 

De a referendum egyben színvallásra kényszeríti majd a pártokat is, hiszen valahogy majd viszonyulniuk kell a kezdeményezéshez. Most majd meglátjuk, hogy a hazai politikai erők közül, kik állnak a gyermekek jogainak védelme oldalán és kik azok akik már ezt is feláldoznák a gender-propagandának és agymosásnak – fogalmazott az igazgató.

Kovács Attila, az Alapjogokért Központ projektvezetője arról beszélt, hogy a pedofil-ellenes törvény elleni támadások az évek óta tartó folyamat újabb állomását jelentik. 

Kovács az egyes uniós vezetők fenyegetőzéseire reagálva hangsúlyozta:

nincs semmilyen jogi alapja annak, hogy a gyermekvédelmi törvényre hivatkozva az Európai Unió forrásokat vonjon meg hazánktól.

Ezek a brüsszeli politikusok politikai megfontolásból támadják hazánkat, méghozzá azért, hogy befolyásolják a jövő tavaszi országgyűlési választást. 

Mint kifejtette: az oktatás és a családügy nemzeti hatáskör, egyikbe sincs beleszólása az Európai Uniónak. Ennek ellenére olyan határjogi területeket találnak, amelyeket kicsit „megerőszakolva” beavatkozási lehetőséget kreálnak maguknak. Ennek egyik legsúlyosabb példája, hogy a pedofil bűnelkövetők személyes adathoz való joga felülírja azt a közérdeket, hogy nyilvánosságra kerüljön nevük és adataik. 

A jogállamisági jelentés kapcsán rámutatott: az Európai Bizottságnak és intézményeknek nincs jogi felhatalmazásuk arra sem, hogy a jelentés alapján a tagállamokkal szemben eljárjanak. Emellett a jogállamisági jelentéshez szintén nem lehet pénzügyi szankciókat csatolni – tette hozzá Kovács, aki arra is felhívta a figyelmet, hogy az idei jelentés megalkotásában is élen jártak a Nyílt Társadalom Alapítvány szervezetei, akik elküldték saját jelentéseiket a Bizottsághoz. 

A nyitóképen: Ursula von der Leyen, az Európai Bizottság (EB) elnöke sajtótájékoztatót tart Brüsszelben 2021. július 14-én. (fotó:MTI/EPA/Stephanie Lecocq) 

Összesen 121 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Az Európai Unió vezető tisztségviselőt KI KELL TILTANI MAGYARORSZÁG TERÜLETÉRŐL.
George Sorossal együtt, őt elsősorban, mint illegitim, erőszakos politikai szereplőt.
Rágalmazás, jó hírnév megsértése bűncselekményt követnek el, napi szinten,
MAGYARORSZÁG, A MAGYAR EMBEREK ELLEN.
Ezért Ursulát, Jourovát és a többit be kell perelni.
Az unió parlamentjét fel kell oszlatni.
Ezeket a politikai célokat be kell emelni a Fidesz brüsszeli csoportjának tematizációjába.

Azért, mert szívközébedbe talált, nem kell elájulni...

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés