A kétszínűség netovábbja

2021. július 21. 19:12

Gajdics Ottó
Magyar Nemzet
Az a poén juthat eszünkbe, hogy Cseh Katalin számára az az ügylet korrupció, amiből őt kihagyták.

„Cseh Katalin ember. Ezt onnan tudjuk, hogy szerinte az uniós pénz nem a kormányé, hanem az embereké. És nem is akármilyen ember, hanem a Momentum európai parlamenti képviselője. Ezért aztán azt hirdeti úton-útfélen, hogy az uniós pénzek nagy részének közvetlenül kellene Magyarországra érkeznie, ahogy ő fogalmaz, a korrupt kormányok és strómanjaik megkerülésével, igazságosan kell azokat szétosztani a tisztességes vállalkozók között. De nem is csak hirdeti ezeket a magasztos eszméket, hanem a Bennfentes tényfeltáró cikkéből kiolvashatóan alapos gyanú merült föl arra vonatkozóan, hogy bőszen gyakorolta is az uniós források felvázolt becsatornázását családi és baráti cégek kasszájába.

Mi ezzel a baj? – tehetnénk föl az álnaiv kérdést, ha a moslékkoalíció fiókpártjának üdvöskéje nem világosítana fel naponta bennünket arról, mekkora korrupció fenyegeti az uniós forrásokat azáltal, hogy az elosztás rendszere szerinte az oligarchák kifizetőhelye lett. Ebben a megvilágításban viszont több kérdés is felmerül. Az a kormány, amelyik uniós pénzekhez segíti a vállalkozások egy bizonyos körét, az korrupt? A megsegített vállalkozók strómanok, oligarchák? Ellenben ha mindez ellenzéki politikushoz kötődik, akkor az maga az igazságosság, a haveri cégek vezetői pedig a tisztességesség márványszobrai? Erről az a poén juthat eszünkbe, hogy Cseh Katalin és bandája számára az az ügylet korrupció, amiből őket kihagyták. Kár, hogy amióta a Momentum nevű mindenellenes párt létezik, ezen még mosolyogni sem tudunk ebben az országban.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 41 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Ottó, Ottó!
Nálatok korruptabb, tolvajabb gennyládákat festeni se lehetne!
Hogy van pofátok hazaffyaskodni, kereszténykedni, családvédeni amikor élősködő, munkát életükben nem végzett szarházik vagytok az összes lölővel egyetemben????

És még udvarias is voltam.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés