Elmarad az idei Tusványos, de Sátoraljaújhelyen lesz Szabadegyetem

2021. július 21. 15:13
Újraindítás-megújulás címmel rendezik meg ezen a héten Sátoraljaújhelyen az erdélyi, a kárpátaljai és az anyaországi magyarság idei szellemi műhelyét.

A Kárpát-medencei Nyári Szabadegyetem négynapos programsorozata július 22-én, csütörtökön kezdődik Sátoraljaújhelyen – írja az Index. 

Az esemény megnyitóján jelen lesz Németh Zsolt, az Országgyűlés külügyi bizottságának elnöke, Brenzovics László, a Kárpátaljai Magyar Kulturális Szövetség elnöke, Tőkés László, az Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács elnöke és Csáky Csongor, a Rákóczi Szövetség elnöke. Olyan közéleti személyiségek ők, akik hagyományosan évről évre megjelentek Tusnádfürdőn, a rendszerváltás óta ez idő tájt, július második felében megrendezett bálványosi szabadegyetemeken is.

A sátoraljaújhelyi Kárpát-medencei Nyári Szabadegyetemen – amely az Újraindítás-megújulás címet viseli – egyebek közt nemzetpolitikai, kisebbségvédelmi, gazdaságfejlesztési, uniós és V4-es kérdésekről is lesz szó. Jövőre, 2022 júliusában ismét megrendezik a nyílt Tusványost: a szervezők hivatalosan is meghirdették már a 31. Bálványosi Nyári Szabadegyetem és Diáktábort.

Kép forrása: MTI/Koszticsák Szilárd

Összesen 7 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés