Szoboszlai vezérszerepre készül a Lipcsében, szerinte nem a kor számít

2021. július 20. 8:33
A magyar válogatott a tőle megszokott magabiztossággal nyilatkozott a Kickernek.

Miután végre mérkőzésen is bemutatkozott az RB Leipzig színeiben Szoboszlai Dominik, nyilatkozott a német sajtónak – írja a Magyar Nemzet. Hiába tartozik húszévesen a lipcsei klub legfiatalabb játékosai közé, magára vállalná a vezérek felelősségét a meccsek eldöntésében. „Azért vagyok itt, hogy berobbanjak a Bundesligában, ez a célom” – válaszolta a német Kicker kérdésére Szoboszlai Dominik, aki hosszas várakozás után szombaton debütált az RB Leipzig csapatában a holland AZ Alkmaar ellen 1-0-ra megnyert felkészülési mérkőzésen.

„Meccseket akarok eldönteni”

„Meg szeretném mutatni, mit tudok, meccseket akarok eldönteni, és a lehető legjobb eredmény elérésére törekszem a bajnokságban, kupában egyaránt. Fiatal vagyok még, de sosem a kor számít, amikor felelősséget kell vállalni” – jelentette ki a magyar válogatott húszéves ásza. Hozzátették: mint ismert, Szoboszlai szeméremcsont-sérülés miatt több mint fél évig nem léphetett pályára, hiába szerződtette az RB Leipzig tavaly decemberben, az elmúlt hétvégéig csak kívülről nézhette társait a meccseken. A cikk szerint a túlterheltség következménye volt a sérülés, amely megváltoztatta a fiatal tehetséget.

„Ha soha nem ért baj, és nem tudod, milyen érzés, akkor nem vagy annyira óvatos

Ha soha nem sérültél meg, nem tudod, milyen rossz tud lenni.

Most már tisztában vagyok vele, hogy ha nem vagyok egészséges és emiatt nem játszhatok, annál nincs rosszabb” – mondta. Ezzel alighanem arra is utalt, hogy nem szerepelhetett a magyar labdarúgó-válogatottban az Európa-bajnokságon, amely lehetőséget nagyon nehezen adott fel, de a jövő fényesebbnek tűnik, főleg, hogy az RB Leipzig új vezetőedzője, Jesse Marsch nagyon kedveli őt a közös salzburgi időszakukból.

„Persze, ismerem az edző filozófiáját, ő is ismer engem, tudja, mire vagyok képes. De ezen a szinten nem számít, hogy jól játszottál egy adott edző irányítása alatt korábban, egy másik csapatnál. Ha nem teszek meg mindent, nem állok teljesen készen, nem fogok játszani” – jelentette ki.

Már az első meccsen megmutatta kivételes képességeit

A Kicker megjegyzi, hogy Szoboszlainak még időre van szüksége ahhoz, hogy a kiegyensúlyozott csúcsteljesítményt lehessen elvárni tőle. Hangsúlyozták, hogy az AZ Alkmaar elleni meccsen volt néhány villanása, amellyel megmutatta a kivételes képességeit, de olyan is megesett, hogy egy-egy rossz passzal bajba hozta a védőit.

„Mivel sokat hagytam ki, úgy döntöttünk, hogy a felkészülés első hetében nem a teljes edzésprogramot hajtom végre, hanem fokozatosan növeljük a terhelést. Most már maximumintenzitással dolgozom” – mesélte.

Jesse Marsch a következőt nyilatkozta a magyar játékost illetően: „Most arra van szüksége, hogy megtalálja a ritmust, újra ráérezzen a játék ízére. És persze arra, hogy fizikailag tökéletes állapotba kerüljön. Az jó, hogy elsőre bírta a negyvenöt a percet.” 

Kép forrása: Szoboszlai Dominik Facebook-oldala

Összesen 13 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés