Hadüzenetek a homályzónából

2021. július 20. 7:01

Kohán Mátyás
Mandiner
A Pegasus-botrányt adagolók ismeretlen hatalmak játékszerévé teszik ki magukat, mert hajlandók úgy és azt leközölni, amit a szivárogtatók az óriási, amerikai, orosz, kínai, izraeli és ezer más eszközzel egyszerre végzett globális megfigyelési játszmából láttatni akarnak.

A Pegasus-ügyben a Direkt36 által tálalt információk nyomán felsejlik a belarusz mintájú demokrácia-apokalipszis, Orbán Viktor füstös karmelita cellákban kacsint össze méregdrága kémszoftver-kódok felett Benjamin Netanjahuval, majd Varga Judit – arcán cinkos mosollyal – narancsezüst Parkerével rábök a Fidesz legveszélyesebb ellenségeire, Panyi Szabolcs újságíróra, Varga Zoltán médiamogulra, Chikán Attila exminiszterre, Simicska Lajos fiára, és – nyilván az általa jelentett gigantikus nemzetbiztonsági kockázatra való tekintettel – egy CEU-s genderkutató doktoranduszra. Őket kérném, suttogja Varga Judit Parkerén keresztül Orbán Viktor. Ennyiszer tizenkilencmillió lesz, és indulhat a lehallgatás, mondják az izraeliek. A filmszakma minden toposza benne van: zsidó háttérhatalom, diktátor, szolgalelkű samesz, hős ellenállók kis csapata – mintha egy amerikai forgatókönyvet olvasnánk.

Csak egy dolog felett siklik át mindenki végtelen udvariassággal: hogy az NSO nevű izraeli kémprogramfejlesztő állítólagos célpontlistáját vajon honnan szerezték meg az NGO-k és a velük együttműködő szerkesztőségek? Az ugyanis tökéletesen elképzelhetetlen, hogy egy titkosszolgálati technológiát fejlesztő vállalat hét pecsét alatt őrzött üzleti titkai csak úgy az éterben keringjenek. A célpontlista tehát vagy hamis, vagy kőkemény titkosszolgálati közreműködés mellett jutott ki az NSO-tól.

És innentől kezdve lehet feltenni a valódi kérdéseket.

Például azt, hogy az NSO temérdek ügyfele közül miért csak azokra derült fény, akikre fény derült, meg hogy a több száz nevet tartalmazó állítólagos megfigyelési listáról miért csak azok a nevek kerültek nyilvánosságra, akik a Direkt36, a Washington Post, a Guardian, a Süddeutsche Zeitung és a Le Monde ízlésének nem megfelelő potentátok számára kellemetlenek lehetnek. És az is rendkívül érdekes, hogy azok, akik például a Joe Biden fiának ukrajnai bizniszeivel kapcsolatos híreket siettek az orosz titkosszolgálat dezinformációs kampányaként elsikálni, most miért veszik készpénznek a nem publikus Excel-táblázatban szereplő telefonszámokra alapuló, bemondással és ismétléssel bizonyított értesüléseket. Meg hogy most, amikor mind az érintett cég, mind az összes érintett kormány vehemensen tagad, a Facebook meg a Twitter miért nem fontolják meg annak lehetőségét, hogy esetleg megerősítetlen információként címkézzék a megerősítetlen információkat. Nem lehet, hogy a nyugati sajtónak és hazai leányvállalatainak csak az a titkosszolgálati értesülés számít, ami politikailag az ő vitorlájukba fújja a szelet?

A Pegasus-botrányt adagolók ismeretlen hatalmak játékszerévé teszik ki magukat, mert hajlandók úgy és azt leközölni, amit a szivárogtatók az óriási, amerikai, orosz, kínai, izraeli és ezer más eszközzel egyszerre végzett globális megfigyelési játszmából láttatni akarnak, kényük-kedvük és érdekük szerint szelektálva. Mindezt szimplán azért, mert a titkosszolgálati témájú értesülés az újságíró álma: egyszerre bizonyíthatatlan és cáfolhatatlan, de a hatalmasok lelepleződésének édes illata lengi körbe. Innentől kezdve pedig semmi nem drága, csak úgy lövöldözni lehet kifelé a kevés elérhető információ vadabbnál vadabb értelmezéseit. A megfigyelési botrányt titkosszolgálati információkból dolgozók szövik –

a titkosszolgálat pedig azt szivárogtat (vagy nem szivárogtat) nekik, amit akar. 

Eközben az amerikai Nemzetbiztonsági Ügynökség (NSA) globális megfigyelőakcióját leleplező, azóta pedig Oroszország vendégszeretetét élvező Edward Snowden szerint „árulkodó” a magyar kormány reakciója a pegasusos megfigyeléssel való meggyanúsításra. A magyar kormányzat részéről valójában a legfontosabb kérdést tették fel az újságírók megfigyelésével kapcsolatban, mikor a Guardian érdeklődésére visszakérdeztek: a világ legnagyobb megfigyelési potenciáljával rendelkező Egyesült Államokkal, Egyesült Királysággal, Németországgal és Franciaországgal egyébként mi újság? Snowden mintha el sem tudná képzelni, hogy a Pegasus-ügy mögött titkosszolgálati játszma álljon – miközben ő maga is egy kőkemény orosz-amerikai titkosszolgálati játszmának köszönheti azt, hogy egyáltalán életben és szabadlábon van.

Ezeket a sorokat Kelet-Romániából írom, egy olyan számítógépről, amely nem Windowst vagy Macet futtat, semmiféle román hálózatra nem kapcsolódik, speciális böngészővel dolgozik, és soha semmilyen online fiókomat nem látta. Nem azért, mert rejtegetnivalóm volna, vagy mert paranoiás volnék. Egyszerűen azért, mert a mi szakmánk már csak ilyen: ki tudja, hogy a gépem tartalma mikor, hol és kit érdekel majd, és ha az ezerszer képzettebb kémeket kicselezni nem is tudom, legalább a legkönnyebben feltörhető tálcán csak nem nyújtom oda nekik az adataimat. Nem tudom, a Guardian meg a Telex fotóin almás laptopokkal pózoló, az iMessage-en meg WhatsAppon keresztül megfertőzött, érzékeny ügyeket telefonon intéző azeri, indiai és magyar kollégáim egészen pontosan mire is számítottak – hiszen amit mondanak, olvasnak és írnak, jó eséllyel már régóta élő egyenesben követhető az összes létező techcég főhadiszállásán és a masináikat gyártó ország titkosszolgálatánál.

Titkosszolgálati clickbait terjesztése helyett tehát inkább Linuxra fel, kedves kollégák – hiszen

amit még egy egészen picit sem védünk meg, az idővel egyre kevésbé és kevésbé lesz titok.

És hogy techóriások vagy izraeli kémek szagolják-e ki először, az pedig bizonyos szempontból teljesen mellékes is.

Összesen 496 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

"miért csak azokra derült fény, akikre fény derült?"

A világ lezüllesztésének 16 szemét bűnözője sajnáltatja magát, mártírok ők... a Washington Post, Guardian, Süddeutsche Zeitung, Le Monde nevűek: A PISZKOS 16-OK
Az egész egy, a provokációk sorából, nevezetesen, amit Soros-üstben főznek ki,

Rothschildék már a 18. században is megfigyeltek, és már akkor sem a kormány megbízásából.
Ma az érdekelt és ellenérdekelt titkosszolgálatokon kívül médiaügynökségek, -konszernek, globális cégek, UEFA-FARE, mindenféle kémPegazus-programok tucatjai, de
AMIT LÁTNI KELL, MINDEGYIKBEN OTT VANNAK,
AKIK ISMERIK GEORGE SOROST.
VAGY SZEMÉLYESEN, DE A CSEKKHONORBÓL FELTÉTLENÜL.
A magyar kormány, Orbán Viktor kormánya NINCS KÖZÖTTÜK.
EZÉRT folyik ellenünk a felépítetten kitervelt - ősi sémi technika! - provokációs lejáratás, gyanúba keverés.
A Gonosz legkitartóbb ellensége, Orbán Viktor.
Ezért a Fenevad minden áron kikezdeni, lejáratni, lepusztítani akarja.
Verhofstadt, Rutte, ezek mind Soros aljas sátáni alomjának patkányai, terjesztik a 21. szd tífuszát, mert:
János Evangélium 8,44: Sátán az atyátok, és atyátok kedvére igyekeztek tenni, aki kezdettől fogva gyilkos, nem tartott ki az igazságban, mert nincs benne igazság. Amikor hazudik, magából meríti, mert hazug és a hazugság atyja.

Az állítólagos megfigyelésről szóló cikket összefogó Forbidden Stories fenntartója a Global Investigative Journalism Network nevű szervezet, ami több a Direkt36-hoz hasonló portált finanszíroz. A Global Investigative Journalism Network nevű szervezet egyik fő szponzora a Soros Alapítvány, vagyis az Open Society.

Ha elmúlik a hisztéria, és kiderül, hogy (ismét) semmi alapja nem volt az egésznek, a Panyi Szabolcs nevű sokszorosan visszaeső szélhámost, a forrásai nyilvánosságra hozása után állampolgárságától megfosztva deportálni kell Moldovába.

Szervezés kérdése volt. Ez az egész előre ki lett találva .

Kik?
Ki az a 49700 megfigyelt, akikről nem hallunk?
Ahhoz, hogy magyar embert hallgassanak le, nem muszáj Mo-on telepíteni a kémprogramot.

Valahol humoros látni, ahogy a libsik reménykednek, és foggal körömmel kapaszkodnak minden szalmaszálba, de hát minden hétre kell valami "botrány", csak ugye a mennyiség a minőség rovására megy, itt is eltelt 1 nap, de már most annyira szárazra lett fejve a sztori, hogy a a mezei polgár vállat vonva továbbsétál.

Wikileaks, NSA-botrány stb. annak is mi lett a vége, libsik? Valaki belebukott? Egyedül a szivárogtatók kénytelenek emberhez méltatlan módon bujkálni és menekülni.

Arról nem is beszélve, hogy ugyanazoknak a libsiknek, akik most hisztériáznak, az az Obama a bálványuk, aki csúcsra járatta az állampolgárok és saját szövetségeseinek megfigyelését és lehallgatását.

Linux. Szeretjük, használjuk.

112
Ha gondod van, hívj nyugodtan. linuxos készülékről díjmentesen hívható.


Ezt az egy mondatot sem fogod fel? Nem tudom pirossal aláhúzni, de kiemelem neked a lényeget.
"vezérkara" Így, hátha megérted.

"Ráadásul az OGV&Co. vezérkara tele van magasan képzett jogászokkal,"

Elvégezte az egyetemet és nem csak ennyi, hanem Orbán Viktor ledoktorált.

Mint ahogyan Cseh Katalin elvégezte az egyetemet, de nem doktorált le.

Most nem fegyőrke a téma.

Gondolod, hogy olvassa? Megnevezte valaki, hogy kifizeti a trollkodásodat?
Sorosnak azért okosabb és képzettebb emberei vannak, tőle fityiszt fogsz kapni.
Rogán sem fog téged megkeresni és, ha elé állsz, odébb rak, vagy kivezetett. Vagy másra számítottál?
Szép, fiatal felesége van, ne is próbálkozzál.

Gondolod, hogy ez a józsika? Butának ugyanolyan buta, az igaz.
Még nem olvastam tőle ezeken kívül semmit, majd megnézek pár hozzátrollkodását.

csipkejózsika bicskanyitogatóan primitív, ostoba rágalmazó volt.
Ez a nyanyarizsa közönséges és csúnyán beszél.
Józsika ilyenkor már dolgozott valami pénztáros lehetett, mert nagyon korán kelt.
Mindegyis. Házicseléd mindkettő. Lehet, hogy ingyen, szerelemből csinálja.

Ezzel minősíted a német titkosszolgálatokat is.

Ők támadnak, mi visszaverjük, leleplezzük. Ennyi.

Mindent érdemes fenntartásokkal kezelni. Akár idegen is indíthatja, aki tudott a találkozóról.

Eleve hamis a premisszád, tényként hivatkozol arra, amit a nyíltan kormányellenes Soros-NGO állít.

Miért is kéne elnézést kérni, és vizsgálatot indítani? Van egy eléggé ellenőrizetlen, ellenőrizhetetlen módon keringő információ. Önmagában semmit nem jelent, akik közzé tették, azok abban reménykednek, hogy majd a reakciókból tudnak valamilyen módon továbblépésre alkalmas akciót indítani.

Az Index ezzel zárja az erről szóló cikket:

https://index.hu/techtud/2021/..

"Az is tény, hogy a botrányt kirobbantó, telefonszámokat és lakhelyeket tartalmazó, kiszivárogtatott adatbázis az NSO rendszeréből származik, de elvileg csak háttér információk vannak benne, vagyis több számot tartalmaz, mint ahány telefon megfigyelésére a rendszert ténylegesen használhatták."

Vagyis az ott szereplők úgy is a listára kerülhettek, hogy elérhetőségüket megtalálták egy legálisan megfigyelt személy telefonján. Ez magyarázhatja azt, miért nem túl érdekes nevek kerültek elő, és miért nincsenek ezek között sokkal nagyobb potenciálisabb személyek nevei.

Az pedig elég érdekes, hogy a feltehetően erősen védett NSO rendszeréből adatok kerülnek ki, de minden megtörténhet. Az viszont elég érdekes, hogy egy felsorolás szerint csak a liberalizmussal nem éppen jóban levő országokról szivárogtattak:

https://index.hu/kulfold/2021/..

"A BBC cikke szerint az alábbi tíz országban található a megszerzett adatok többsége: Azerbajdzsán, Bahrein, Magyarország, India, Kazahsztán, Mexikó, Marokkó, Ruanda, Szaúd-Arábia és az Egyesült Arab Emirátusok."

A liberalizmussal jóban levő országokból származó adatokról pedig érdekes módon az derül ki, hogy marokkói - tehát külföldi - megfigyelőkről van szó:

"Bár a sajtó most az említett tíz, autoriternek minősített országra összpontosít, vannak európaiak is a listán. Magyarországon kívül például Franciaországban, Spanyolországban és Nagy-Britanniában is voltak potenciálisan megfigyeltek.

Nagy különbség azonban, hogy míg a vádak szerint Magyarországon a kormány figyelhette meg saját állampolgárait, addig a Franciaországban Pegasussual megfertőzött több mint ezer telefonszám adatforgalma iránt – az eddigi információk alapján – a marokkói titkosszolgálatok érdeklődtek."

Milyen érdekes...

,,Simicska fia Amerikába megy, előkészíti a terepet

Amerikába küldi a család Simicska Ádámot, Simicska Lajos fia szeptemberben utazik a tengerentúlra – mondták többen is a Népszavának a váratlanul visszavonult oligarcha környezetéből.

Simicska Ádámot követheti az oligarcha több, korábban kulcspozíciót betöltő embere is.,,
https://nepszava.hu/3002177_si..

Vajon az USA biztonsági szervezetét nem érdekelheti a család és baráti, üzlettársi köre?

,,Majd miután megvette leadott egy listát a fejlesztő cégnek, hogy kiket fog lehallgatni. Akik ezt úgy őrizték, hogy egy nemzetközi újságírói hálózathoz került. ,,

Kizártnak tartom, hogy ilyen listához törvényes úton hozzájuthattak.
Két eset lehetséges.
1. Kémkedés útján jutottak hozzá.
2. A listát ők maguk gyártották a hozzá kapcsolódó bizonyítékokkal együtt.

,, az izraeli kémszoftvert gyártó cég egykori alkalmazottja, aki szerint tényleg a magyar kormány vehetett a programból.,,

Na ja!
A cég egykori alkalmazott a kis piréz zöld emberke, aki úrgébőrbe varrva átúszta az Atlanti-óceánt, hogy a Washington Postnak adatokat szivárogtasson.

,,Nyilván más a helyzet, ha ők maguk azok, akik a lehallgatást elrendelték” – mondta a TASZ jogásza."
Amit lehagyott a TASZ jogásza: Lásd a Merkel kancellár és társai lehallgatását, amelyben még Dánia is kapcsolatba került.

,,Dánia besegített az amerikaiknak az európai vezetők lehallgatásában
Besegített az Egyesült Államoknak a dán titkosszolgálat az európai politikusok, köztük Angela Merkel német kancellár lehallgatásában – jelentette a skandináv ország sajtója. ,,
https://index.hu/kulfold/2021/..

,,A dán titkosszolgálat is benne volt Merkel lehallgatásában,,
https://hu.euronews.com/2021/0..

Még vajon ki/kik?

Nem mondod!
Akkor velem kimiféléltek, nem kaptam meg a kettő kiló krumplimat egyszer sem.
De jól mondod, hülyék vagyunk mi - hozzátok képest, ugye.

Közeleg a választás.
Aktivizálta magát a magyarországi liberális CIA leánycége.

Egy más nézőpontból elemzi a témát a neokohm írása
A titkosszolgálatok csak teszik a dolgukat
https://neokohn.hu/2021/07/19/..

Lehet, de ha leharapom a fejed, összerágom és szembeköplek vele.
Akkor te is megtudod.

Mondta valaki, hogy van? Most mit rugózol ezen?

A szakértő kétségeinek adott hangot azzal kapcsolatban, hogy egy csúcstechnológiát képviselő izraeli fejlesztésű kémszoftver bármilyen nyomot hagyhat a telefonokon.

Erről sem beszélnek a kormányt támadó maffiózók!

Szegény Pegasusnak egy hét múlva már a bőre sem lesz meg.

A dakota mondás szerint: "Vak lóval ne vágtass a fák közé!"

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés