Nincs összefüggés a COVID-19 súlyossága és az antitestek száma között

2021. július 20. 16:58
A COVID-19 antitestek a fertőzés után legalább kilenc hónapig megmaradnak – áll a A Nature Communications tudományos folyóiratban megjelent tanulmányban.

Egy egész olasz városon végzett kutatás szerint legalább 9 hónapig megmaradnak a koronavírus elleni antitestek a szervezetben fertőzés után, és nincs összefüggés a fertőzés súlyossága, valamint az antitestek mennyisége között – olvasható egy sajtóközleményben, ami az Eurekalerten jelent meg.

A kutatási eredmény szerint a tavasszal fertőzöttek 98,8 százalékánál detektálhatók voltak még antitestek.

Ez azért fontos, mert három különböző antitest jelenlétét vizsgálták, amelyek mindegyike a vírus más részére reagál. Május és november között mindegyik antitest száma csökkent, de más és más arányban. Néhány ember esetében még növekedett is az antitestek száma, ez valószínűleg újrafertőződésre utal – írta meg a 24.hu.

A szakértők megjegyezték, hogy ugyan a fertőzés súlyossága nem mutat összefüggést az antitestek számával, a különböző tesztek igen – éppen ezért óvatosságra intenek mindenkit, aki saját maga méretné az antitestjei számát, nem biztos ugyanis, hogy megfelelő teszttel teszi azt.

Fotó: MAKSIM BLINOV / SPUTNIK / SPUTNIK VIA AFP

Összesen 59 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés