Jóformán leállt a magyar határforgalom

2021. július 20. 16:26
Informatikai hiba miatt megnőtt a várakozási idő Magyarország valamennyi határátkelőhelyén – közölte az Országos Rendőr-főkapitányság a police.hu oldalon kedden délután.

Azt írták, hogy a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren is megnőtt a várakozási idő. A szakemberek már dolgoznak a hiba elhárításán, az utazóközönség türelmét kérik a fennakadás megszüntetéséig – tették hozzá.    

A rendőrség tájékoztatása szerint a határátkelőhelyek nyitvatartásáról és az ott várható várakozási időkről a folyamatosan frissülő http://www.police.hu/hirek-es-informaciok/hatarinfo oldalon, valamint a Rendőrségi Útinformációs Rendszer (Rutin) elnevezésű mobil applikáció segítségével tájékozódhatnak az utazók.    

A rendőrség kéri, hogy indulás előtt mindenki ellenőrizze úti okmányainak meglétét, a gépkocsi műszaki állapotát; az utazók vegyenek magukhoz elegendő mennyiségű folyadékot, és ne felejtsék otthon gyógyszereiket. Ha rendőri segítségre van szükségük, hívják a 112-es segélyhívót.    

Tiszabecsnél és Tiszaszigetnél három órát kell várniuk a személyforgalomban utazóknak a ki- és belépés során, Záhonynál a személy- és teherforgalomban, valamint az autóbuszos forgalomban is három-négy óra a várakozás. Ártándnál és Csanádpalotánál a Romániából érkező személy- és teherforgalomban két-két órát, Ásotthalomnál, Beregsuránynál és Röszkénél a be- és kilépő személyforgalomban két-két órát kell várni. Hercegszántónál a személy-, a teher- és az autóbuszos forgalomban a ki- és belépő oldalon is két-két óra a várakozás, a röszkei autópálya-átkelőnél és Tompánál is a ki- és belépő oldalon is két-három óra a várakozás – derül ki a rendőrségi honlap adataiból.

(MTI)

Fotó: MTI Fotó: Varga György

Összesen 33 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

A fináncok alsógatyája meg melltartója legalább nem telik 50 eurósokkal ezidő alatt.
Ez is több a semminél.....

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés