Rágalmazási per indítását fontolgatja az izraeli cég az állítólagos megfigyelési ügy kapcsán

2021. július 19. 11:44
Közleményük szerint a Forbidden Stories jelentése tele van téves feltételezésekkel és megalapozatlan elméletekkel.

Mint arról mi is beszámoltunk, egy kiszivárgott anyag szerint a Pegasus nevű kémprogrammal állítólag megfigyelték Varga Zoltán milliárdos médiamágnást és Simicska Lajos fiát is. A Pegasust azonban az NSO csak az izraeli védelmi minisztérium engedélyével adhatja el más országoknak. A programot ugyanis a hivatalos szervek csak terrorizmussal és szervezett bűnözéssel gyanúsított személyek megfigyelésére használhatják.

Az üggyel kapcsolatban közleményt adott ki az izraeli NSO Group:

„A Forbidden Stories jelentése tele van téves feltételezésekkel és megalapozatlan elméletekkel, amelyek komoly kétségeket vetnek fel a források megbízhatóságával kapcsolatban. Határozottan tagadjuk a jelentésükben megjelent hamis állításokat. Forrásaik olyan információkkal szolgáltak számukra, amelyeknek nincs ténybeli megalapozottságuk, ezt az állításaikat alátámasztó dokumentáció hiánya is igazolja. Valójában ezek az állítások annyira felháborítóak és távol állnak az igazságtól, hogy az NSO rágalmazási per indítását fontolgatja” – írják.

Azt, hogy az adatokat a szervereikről kiszivárogtatták, hazugságnak nevezték. Mint fogalmaztak, ezek az adatok sosem voltak a szervereiken.

A vélt megfigyelési ügy kapcsán még mindig rengeteg a kérdés, nem tudni azt sem, pontosan kik szerepelnek a listán – vannak-e rajta jobboldali közéleti szereplők például? –, a Direkt36 pusztán arról adott korábban tájékoztatást, hogy több mint 300 magyarországi célszemélyről tudni.

 

Nyitóképünk csupán illusztráció. A képen egy okostelefon képernyője. Fotó: Sajjad Hussain / AFP

Összesen 176 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Ők (britek, franciák stb.) demokratikusan használták a programot, más, ha nem használta, akkor azért nem demokratikus, hogy miért nem használta.
Hollandiában például demokratikusan öltek meg egy újságírót. Ahogyan itt anno a Fenyőt.

,, Szándékosan olyan cikkeket írnak, hogy ne legyen perelhető.,,

A szoftvert gyártó NSO cégnek van jogalapja a perléshez, mivel az oknyomozók azt állítják, hogy a cégtől szivárogtak ki az adatok. A cég viszont állítja, hogy a szerverein ilyen adatok nem találhatók.

Gyurcsány jósda

,,Ha igaz, hogy a kormány vég nélkül lehallgatott újságírókat, üzletembereket, független értelmiségieket, politikusokat, akkor ugye ezek hazaáruló bűnözők.
Ha igaz.

Hogy kiderüljön az igazság, az leginkább ennek a kormánynak az érdeke. Mert úgyis minden nyilvános lesz. Legkésőbb kormányváltás után. Mert ebben a nemzetközi ügyben nem fogják tudni eltüntetni a bizonyítékokat. És sem Izrael, sem az USA nem fogja takargatni Orbán bűneit.

Szóval minden tekintetben jobb ennek a kormánynak, ha maga teszi meg az első lépéseket. Amíg van még hatása az eseményekre. Hogy ne teljesen ellenséges környezetben kelljen válaszolnia a nyilvánvaló kérdésekre.

Végük lesz. Már csak arra van hatásuk, hogy milyen ronda lesz ez a vég.,,
https://www.atv.hu/belfold/202..:-ha-igaz-a-lehallgatasi-botrany-akkor-ezek-hazaarulo-bunozok

Egy gumicsont s rettegőknek, akik azt sem tudják:
miért is rettegnek?
Itt a kulcsszó: MEGFIGYELÉS.
Ki figyelhet meg?
A KORMÁNY.
Holott, a kormányon kívül minden microsoft, Windows, facebook, Twitter, úgy anblokk az összes nethardver.
egy totális megfigyelőrendszer.
A kormány, viszont, ha megfigyel:
KIZÁRÓLAG A SZIGORÚ NEMZETBIZTONSÁGI TÖRVÉNY
SZIGORÚ KERETEI KÖTÖTT TEHETI...
Ez nem az a kormány, amely titokban orosz kihallgatókat hozott az országba Gyurcsány alatt... a Laborcz-féle Korózs-demokraták idejében

Azért a Soros-szálat meg kellene vizsgálni:
Minden, ami Orbánnak árthat,
az Sorosnak főnyeremény.
Mint tudjuk, két héten belül kiderült:
a Puskás Aréna bezárása
egy Jósa Bálint nevű spiclinek köszönhető.
Aki a múltban G. Soros hat darab magyarországi szervezetében volt tag.
Ma már csupán a FARE nevű alakzatnak dolgozik,
amelyet viszont egy Piara Powar nevű másik elfajzott zsidó irányít.
Szóval, vannak azok a bizonyos szálak, ugyebár, és a végén mindig ott a Jó szándékú, ártatlan öreg ember...

Szijjártó szerint a magyar kormány nem vásárolt a Pegasus szoftverből.
Miután a szoftvert gyártó cég több ponton is cáfolta az eredetileg a Forbidden Stories által kirobbantott ügyet, Szijjártó Péter is egyértelmű cáfolatot adott a kérdésre. A kül-ügyminisztert ugyanis arról tájékoztatta az általa felügyelt Információs Hivatal, hogy nem vásároltak a Pegasus szoftverből, így nem is használták azt.

Szerencsétlen ellenzéki média úgy pörgeti ezt a sztorit egész álló nap, mintha nem lenne holnap...
De most őszintén, ki nem sz@rja le, hogy a CIA-nál bennfentes Panyi Szabolcs milyen hangokat hall az álmában?

Persze, az izraeli titkosszolgálat, és az a stratégiai cég, amit védenek, egy átjáróház, ahonnan simán lehet adatokat lopni.

Ezek még csak apró kis fricskák, bemutatva az Orbán megbuktatására szerveződő, összeálló arzenált. No de kiknek áll érdekében, s miért Orbánt megbuktatni, Magyarországot jelentéktelen, balliberális csicskák által vezetett országgá tenni? Marokkónak, Nepálnak, Burundinak keresztezi Orbán a térségi politikai-gazdasági-katonai érdekeit?

Mily meglepő az ügynök balliberális média fergeteges felszisszenése, igazságkeresése...........hazaáruló nyávogása, a tények negligálása, az ellenzéki publikum, szavazók örömteli, ellenséges, saját vesztéhez asszisztáló, gondolkodás nélküli tapsikolása. A magyar ugar.

Szóval ez csak egy kis ízelítő abból, hogy egy Magyarország méretű országnak nincs joga a globális nagytőkével szemben nemzeti érdekérvényesítésre, önazonosságra, fejének felemelésére, identitása megőrzésére, boldogságra. A gerinctelen, megvásárolható balliberális kápók már az ajtóban tolonganak, már készülnek a kemencék begyújtására.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés