Rágalmazási per indítását fontolgatja az izraeli cég az állítólagos megfigyelési ügy kapcsán

2021. július 19. 11:44

Közleményük szerint a Forbidden Stories jelentése tele van téves feltételezésekkel és megalapozatlan elméletekkel.

2021. július 19. 11:44
null

Mint arról mi is beszámoltunk, egy kiszivárgott anyag szerint a Pegasus nevű kémprogrammal állítólag megfigyelték Varga Zoltán milliárdos médiamágnást és Simicska Lajos fiát is. A Pegasust azonban az NSO csak az izraeli védelmi minisztérium engedélyével adhatja el más országoknak. A programot ugyanis a hivatalos szervek csak terrorizmussal és szervezett bűnözéssel gyanúsított személyek megfigyelésére használhatják.

Az üggyel kapcsolatban közleményt adott ki az izraeli NSO Group:

„A Forbidden Stories jelentése tele van téves feltételezésekkel és megalapozatlan elméletekkel, amelyek komoly kétségeket vetnek fel a források megbízhatóságával kapcsolatban. Határozottan tagadjuk a jelentésükben megjelent hamis állításokat. Forrásaik olyan információkkal szolgáltak számukra, amelyeknek nincs ténybeli megalapozottságuk, ezt az állításaikat alátámasztó dokumentáció hiánya is igazolja. Valójában ezek az állítások annyira felháborítóak és távol állnak az igazságtól, hogy az NSO rágalmazási per indítását fontolgatja” – írják.

– írják.

Azt, hogy az adatokat a szervereikről kiszivárogtatták, hazugságnak nevezték. Mint fogalmaztak, ezek az adatok sosem voltak a szervereiken.

A vélt megfigyelési ügy kapcsán még mindig rengeteg a kérdés, nem tudni azt sem, pontosan kik szerepelnek a listán – vannak-e rajta jobboldali közéleti szereplők például? –, a Direkt36 pusztán arról adott korábban tájékoztatást, hogy több mint 300 magyarországi célszemélyről tudni.

 

Nyitóképünk csupán illusztráció. A képen egy okostelefon képernyője. Fotó: Sajjad Hussain / AFP

Kapcsolódó cikkek

Összesen 177 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
geyza1947
2021. július 20. 09:45
Alig várom, hogy pereljenek, mert akkor minden kiderül fekete-fehéren ! Hajrá Izrael, nyomjátok, akkor legalább kiderül, hogy kiknek adtátok el !
DE JÓ
2021. július 20. 00:15
- Az Amnesty International-nak van Biztonságtechnikai Laboratóriuma. Tényleg? Minek? Ez nem egy civil szervezet? - Egy újságíró csoport meghekkelte a világ egyik legkurrensebb kémszoftver gyártó cégét és szoftverét. Nagyon életszerű... - Az Amnesty International az 50 ezerből X számú ember telefonján megtalálta a szoftvert. ??? Miért ők?Hogyan? Kién? Miért nem mindegyikén? - A magyar liberális politikusok tényként kezelik a lehallgatást, más médiumok szerint még azt sem lehet tudni, hogy ez egy alany lista vagy egy potenciális célpont lista. Egyáltalán, valós a lista, vagy csak egy szarkeverő kreálmány? Hogy tud ez valaha is kiderülni? Van erre bármi esély? - A magyar lista: Két Direkt36-os újságíró, egy HVG-s újságíró, egy CEU-s nyomoronc és Simicska fia. Tényleg komoly nemzetbiztonsági kockázatok, én is őket választanám. Bárki, aki politikailag kicsit tájékozott, két perc alatt írna hatékonyabb listát. Hogy ők voltak az óvatlanok? Ugyan már... - A 444-nek van egy érdekes mondata: "a kiszivárgott anyagokban azoknak a telefonszámai voltak, akik a jelek szerint törvényes nemzetbiztonsági vagy bűnügyi nyomozás célpontjai voltak". Ezt nem értem. Akkor most van botrány, vagy nincs botrány? Nagyon fura ügy, egyelőre nagyon sok sebből vérzik. Érdeklődve várom a továbbiakat.
iIonah
2021. július 19. 23:07
Ebben is zseniálisak ezek a zsidrákok.
Türelem
2021. július 19. 20:02
Ezek még csak apró kis fricskák, bemutatva az Orbán megbuktatására szerveződő, összeálló arzenált. No de kiknek áll érdekében, s miért Orbánt megbuktatni, Magyarországot jelentéktelen, balliberális csicskák által vezetett országgá tenni? Marokkónak, Nepálnak, Burundinak keresztezi Orbán a térségi politikai-gazdasági-katonai érdekeit? Mily meglepő az ügynök balliberális média fergeteges felszisszenése, igazságkeresése...........hazaáruló nyávogása, a tények negligálása, az ellenzéki publikum, szavazók örömteli, ellenséges, saját vesztéhez asszisztáló, gondolkodás nélküli tapsikolása. A magyar ugar. Szóval ez csak egy kis ízelítő abból, hogy egy Magyarország méretű országnak nincs joga a globális nagytőkével szemben nemzeti érdekérvényesítésre, önazonosságra, fejének felemelésére, identitása megőrzésére, boldogságra. A gerinctelen, megvásárolható balliberális kápók már az ajtóban tolonganak, már készülnek a kemencék begyújtására.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik